fbpx

Advieswijzer Comfortschoenen

Schoenen dragen en onderhouden; geef het de aandacht die het verdient!

In deze advieswijzer vind je informatie om met jouw comfortschoenen comfortabel op pad te gaan en deze goed te onderhouden. Dit is belangrijk voor je voeten, het draagcomfort en de levensduur van de schoenen.

Aan- en uittrekken

Aantrekken schoenen

Juiste manier om de schoen aan te trekken

Zet de schoen bij het aantrekken op de hak, zodat je voet goed achter in de schoen zakt en niet meer naar voren kan glijden. Bij het aantrekken van je schoenen kan je een schoenlepel gebruiken, zo krijg je ze eenvoudiger aan en het is beter voor de levensduur van de schacht en binnenvoering. Maak de sluiting(en) vast en let hierbij op dat de tong van de schoen niet dubbel of scheef zit. Maak bij het uittrekken van jouw schoenen de sluiting(en) volledig los.

Onderhouden

Je schoenen onderhouden is erg belangrijk voor het draagcomfort en de levensduur. Om het leer soepel en in goede conditie te houden, adviseren wij om je schoenen minstens één keer in de maand te poetsen. Hoe je dit het beste kan doen hangt af van het type leer waarvan jouw schoenen zijn gemaakt. Wij hebben poetsinstructies gemaakt voor de meest voorkomende leersoorten: glad leer, lakleer en suède of nubuckleer.

Wij hebben alle producten om je schoenen optimaal te verzorgen. Voor advies of vragen over het onderhoud kan je terecht bij onze medewerkers.

Gladde leersoorten

 1. Verwijder vuil en stof met een droge zachte doek of zachte borstel;
 2. Breng een dun laagje schoenpoets aan en laat dit minimaal 5 minuten intrekken;
 3. Gebruik een borstel om de schoenpoets uit te poetsen;
 4. Poets de schoenen na met een droge zachte doek;
 5. Spray de schoenen in met een protector tegen vuil en vocht.


Lakleer

 1. Verwijder vuil en stof met een droge, zachte doek of zachte borstel;
 2. Breng een dun laagje schoenpoets voor lakleer aan;
 3. Poets de schoenen na met een droge, zachte doek.

Suède of nubuckleer

 1. Verwijder vuil en stof voorzichtig met een borsteltje voor suède/nubuckleer. Gebruik een speciale cleaner of suède gum voor moeilijk te verwijderen vlekken;
 2. Behandel de schoenen met vloeibare schoenpoets voor suède/nubuckleer. Voor gevet nubuckleer adviseren wij om een wax te gebruiken;
 3. Spray de schoenen in met een protector tegen vuil en vocht.

Levensduur

Regelmatig van schoenen wisselen is beter voor jouw voeten en de levensduur van je schoenen. Haal indien mogelijk ook iedere avond de steunzolen uit je schoenen, zo kunnen de schoenen en zolen goed ventileren.

Als je schoenen vochtig zijn geworden, laat ze dan geleidelijk drogen in een goed geventileerde ruimte maar niet in de zon of bij de verwarming. Hierdoor kan het leer door de warmte gaan uitdrogen of breken. Om de pasvorm te behouden, kun je kranten gebruiken of een schoenenspanner. Kranten nemen ook vocht op, waardoor jouw schoenen sneller drogen.

Heb je nog vragen?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Of heb je andere vragen over jouw schoenen? Dan kun je altijd contact opnemen, wij staan graag voor je klaar.