fbpx

Advieswijzer Korset

Advieswijzer Korset

Jouw korset dragen en onderhouden; geef het de aandacht die het verdient!

Je korset is speciaal voor jou aangemeten om jouw wervelkolom te ondersteunen of te corrigeren bij stabiliteitsproblemen, slijtage, overbelasting of aangeboren afwijkingen. In deze advieswijzer vind je informatie over het dragen en onderhouden van jouw korset. Deze informatie is belangrijk voor het draagcomfort en de levensduur van het product.

Korset dragen

Je kunt je korset, indien mogelijk, het best staand aantrekken. Begin met het vastmaken van de onderste sluitingen, zodat je daarna het korset op de juiste plek kunt trekken. Maak daarna de sluitingen van onder naar boven vast. Als het korset nog niet stevig genoeg zit, verstel je de sluitingen nog een keer. Kun je het korset na twee weken nog steeds niet de hele dag dragen? Of verminderen de klachten niet? Contacteer dan één van onze vestigingen voor een controle afspraak.

Het is ons advies om geleidelijk op te bouwen met het dragen van je korset. Hierdoor wen je stapsgewijs aan jouw nieuwe hulpmiddel. We hebben een opbouwschema gemaakt om jou hierbij te helpen.

opbouwschema korset

Aandachtspunten

  • Draag onder je korset altijd een (strak) aansluitend hemd of T-shirt. Zo worden jouw huid en de binnenkant van het korset beschermd. Je kunt bij ons speciale korsethemden aanschaffen;
  • Controleer de eerste paar dagen regelmatig, bijvoorbeeld elk uur, of er geen drukplekken ontstaan.

Als door het dragen rode verkleuringen of drukplekken ontstaan, die niet binnen 15 minuten wegtrekken, neem dan contact op om een afspraak te maken. Draag je korset niet meer tot je op controle bent geweest.

Onderhouden

Het is erg belangrijk om je korset goed te onderhouden. Dit draagt bij aan het draagcomfort en de levensduur. Daarom adviseren wij je om jouw korset regelmatig schoon te maken. De manier waarop je jouw korset het beste schoon kan maken is afhankelijk van het materiaalgebruik. Hieronder vind je voor de meest voorkomende materialen onderhoudsinstructies. Je wordt door jouw behandelaar geïnformeerd over de materialen die hij/zij voor jouw korset heeft gebruikt. Tevens is het belangrijk dat je het korset dagelijks in een open ruimte laat ventileren.

Textiel

  • Was je korset met de hand in lauwwarm water met fijnwasmiddel. Je kan een zachte borstel gebruiken voor moeilijk te verwijderen vlekken;
  • Spoel je korset goed uit en laat deze liggend drogen. Gebruik geen centrifuge, droger of andere warmtebron.

Kunststof

  • Maak je korset schoon met een zachte doek en lauwwarm water met neutrale zeep;
  • Droog je korset goed af.

Zeem

  • Maak zeem voorzichtig schoon met een droge, zachte borstel.

Leer

  • Maak het leer schoon met een vochtige doek en neutrale zeep. Let op dat het leer niet te nat wordt;
  • Droog je korset daarna goed af en laat deze verder drogen (niet bij de verwarming of in de zon);
  • Spray het leer na het drogen in met een protector tegen vuil en vocht;
  • Voor extra verzorging kan je het leer één keer in de maand poetsen met leervet of een kleurloze schoenpoets. Poets het leer na met een droge, zachte doek en spray het in met een protector tegen vuil en vocht.

Alcantara

  • Verwijder vuil en stof voorzichtig met een borsteltje voor suède/alcantara. Gebruik een speciale cleaner of suède gum voor moeilijk te verwijderen vlekken;
  • Spray alcantara in met een protector tegen vuil en vocht.

Controle

Graag zien we je eenmaal per jaar terug voor een controle, bij kinderen in de groei is dit twee keer per jaar. Door een tijdige controle kunnen we een hoop ongemak voorkomen. Controleer regelmatig jouw korset en laat deze indien nodig repareren.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen na het lezen van deze advieswijzer? Of heb je nog andere vragen m.b.t. jouw korset? Neem contact met ons op! Wij staan graag voor je klaar.