Steunzolen dragen en onderhouden; geef het de aandacht die het verdient!
Wij adviseren om stapsgewijs te wennen aan je nieuwe steunzolen. Dit kan je doen door het dragen van de steunzolen geleidelijk op te bouwen. Je kan hiervoor onderstaand opbouwschema gebruiken. Tijdens de gewenningsperiode kun je klachten krijgen, zoals pijnlijke voeten of spierpijn (meestal in benen/onderrug). Deze klachten moeten geleidelijk afnemen.
Neem vooral contact met ons op als je klachten na twee weken nog niet verminderd zijn of de steunzolen nog niet de gehele dag kunt dragen. We plannen dan graag samen een controleafspraak.
Heb je last van kwetsbare of gevoelige voeten, bijvoorbeeld door suikerziekte, een verminderde bloeddoorstroming of minder gevoel in de voeten? Volg hiervoor de rechterkolom voor kwetsbare voeten in het schema.
Als jouw voeten verkleuringen, blaren, wondjes of drukplekken vertonen, die niet binnen 15 minuten wegtrekken, neem dan contact op om een afspraak te maken. Draag de zolen niet meer tot je op controle bent geweest.
Ons advies is om eenmaal per jaar langs te komen voor een controle. Bij kinderen in de groei vragen wij om twee keer per jaar langs te komen. Met een tijdige controle kan een hoop ongemak worden voorkomen. Controleer zelf regelmatig de zolen en laat het bovenlaagje vervangen als dit nodig is, dit verlengt de levensduur van de steunzolen.
Indien je de steunzolen in jouw werkschoenen gebruikt, doe je dat op eigen verantwoordelijkheid. Voor werkschoenen gelden immers andere richtlijnen dan voor reguliere schoenen. Wij raden je daarom aan om steunzolen die bedoeld zijn voor werkschoenen door ons te laten maken volgens de geldende richtlijnen. Want alleen dan draag je gecertificeerd schoeisel op je werk.
Heb je na het lezen van deze advieswijzer nog vragen? Of heb je andere vragen over jouw steunzolen? Neem vooral contact op met één van onze vestigingen. Wij helpen je graag verder.