fbpx

Onze specialisten aan het woord over brede voeten!

Schoenen met een breedtemaat, DÉ oplossing voor mensen met brede voeten! Onze specialisten helpen je graag om de juiste schoen te selecteren, maar hoe helpen zij je precies in dit proces? Graag vertellen zij hier meer over!

Eelko Hamers

Waarom ben je brede voeten specialist?

We merkten dat het aanbod voor de brede voet erg gering was in de confectieschoenen. Mensen kopen te snel een te grote maat schoen om zo de breedte voor de voet te genereren. Dit levert vaak meer problemen op dan dat het oplossend werkt. Vanuit het oogpunt als comfortschoenenwinkel zien wij de kans om klanten met zeer brede voeten te kunnen helpen. Wij bieden dan ook de oplossing.

Welke taken voer je uit om tot de juiste oplossing te komen?

Het belangrijkste is om te weten wat de wens van de klant is. Daarnaast ook zeer welkome informatie: wat draag je nu voor schoenen en welke het liefst, wat heb je gedaan en gekocht in het verleden? Daarna meten we de voet op qua lengte en omvang, met deze kennis komen we tot een selectie van schoenen. Dan is het een kwestie van passen en ervaren.

Waar let je op?

We kijken eerst goed naar de voet; wat valt ons op? Eeltplekken, drukplekken en andere opvallende kenmerken aan de voet. Dan is het belangrijk te weten of je klachten ervaart aan de voeten die je belemmeren in de mobiliteit. Tevens zijn andere onderliggende klachten ook belangrijk om te weten, denk aan diabetes, neuropathie, vaatlijden etc.

Van welke type schoenen ben je gecharmeerd en waarom?

De type schoenen waar ik gecharmeerd van ben voor brede voeten zijn de merken Nimco en FinnComfort. de Pure Care schoenen van Nimco bevatten brede leesten. Deze zijn comfortabel qua pasvorm met een goede zoolbasis. Daarnaast is het mogelijk om de schoenen nog meer ruimte te geven door middel van de extra binnenzool te verwijderen. FinnComfort heeft hele leuke vlotte modellen, maar dan ook specifiek voor de bredere voet. Er is veel volume aanwezig en er bevindt zich een mooie afwikkeling in de zool.

Een praktijkvoorbeeld

Enige tijd geleden kwam er een dame bij mij in de schoenenwinkel met zeer brede voeten. Deze mevrouw had schoenmaat 38, maar kocht letterlijk maat 39-40 voor de breedte. ”Het liefst sneakers omdat het materiaal lekker meegeeft” aldus de klant. Het materiaal is erg comfortabel, maar zorgde er tevens voor dat deze mevrouw steeds meer op de buitenkant van haar schoenen ging lopen. Mevrouw was nog actief en liep het liefst op de schoenen die ze aanhad, maar ze kreeg erg veel pijn aan de zijkant van haar voeten. Uiteindelijk is deze mevrouw de winkel uitgegaan met een paar juiste schoenen; vlotte schoenen met een brede zoolbasis en voldoende omvang voor de voet. Ze was erg blij dat ze eindelijk was geslaagd voor een paar schoenen en wilde graag in het voorjaar weer terugkomen.

”Deze verhalen zijn er talrijk, maar komen altijd op hetzelfde neer. Men is ten einde raad en het lukt niet om te slagen in een ”gewone schoenenwinkel” met daarbij de pijn die een verkeerd passende schoen met zich meebrengt. Ga dan ook voor schoenen met een breedtemaat!”

Laurens van Oijen

Waarom ben je brede voeten specialist?

Als specialist houd ik rekening met alle aspecten waarvan de juiste breedte slechts één belangrijk onderdeel is. Een goed passende schoen heeft niet alleen de juiste maat, maar geeft ook voldoende ruimte aan je tenen. Daarnaast moet deze goed aansluiten bij de wreef zodat je hiel op z’n plaats blijft bij het lopen. Dit is zeker zo belangrijk voor wie klauw- of hamertenen heeft. Zo voorkom je wrijving en pijnlijke drukpunten, wat al snel kan leiden tot blaren. Daarom is het kiezen van een grotere maat dan ook geen oplossing!

Welke taken voer je uit om tot de juiste oplossing te komen?

Meten is weten! Allereerst begin ik met het meten van de lengtemaat. Let op, dit moet altijd belast oftewel staand worden gemeten. Daarna meten we tevens belast de balomvang van de voet. Daarna gaan we in gesprek met de klant over wat de wensen zijn. Met al deze informatie en onze gedegen schoenen- en collectiekennis komen we gezamenlijk tot goed passende leuke schoenen.

Waar let je op?

Wij als bedrijf zijn gespecialiseerd in de anatomie van de voeten. Dit onderdeel nemen we altijd mee bij het passen van nieuwe schoenen. Los van de juiste breedte moet je er ook probleemloos mee kunnen lopen. Belangrijke aspecten zoals bijvoorbeeld steunzolen, pijnlijke plekken, leeftijd van de klant, diabetici, neuropathie enzovoort zijn dingen om rekening mee te houden.

Van welke type schoenen ben je gecharmeerd en waarom?

Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van de merken Nimco, Ganter en FinnComfort. Deze merken gaan namelijk verder dan alleen de keuze in breedtematen. Ze zijn namelijk tevens zeer degelijk afgewerkt en geven een goede steun/stabiliteit bij het lopen. Daarnaast, zeker niet onbelangrijk, is er genoeg keuze uit een ruim uiteenlopend assortiment.

Een praktijkvoorbeeld

Vrij benoemingswaardig is een voorbeeld van een klant die op de knelpunten van de schoen als laatste redmiddel de schaar erin heeft gezet. Stukken uit de schoen geknipt om in ieder geval van de pijn af te zijn. Zo’n situatie is erg schrijnend om te zien omdat deze klant echt ten einde raad was op dat moment. Met onze juiste manier van werken zoals hierboven is omschreven zijn we uitgekomen tot een juiste wijdtemaat, in dit geval wijdte M, met aan de zijkant elastisch leer en zonder stiknaden dat zorgt voor zo min mogelijk druk.

Benieuwd naar jouw breedtemaat? Breng een bezoek aan onze winkels! Klik hieronder op de vestiging voor adresgegevens. 

Eindhoven

Tilburg