fbpx

Orthopedische hulpmiddelen geven bewegingsvrijheid

Alles voor lekker en gezond bewegen! Dit is een groot goed, maar helaas geldt deze gevleugelde uitspraak niet voor iedereen. 

Het is erg belangrijk om je vrij te kunnen voelen. Goed kunnen bewegen is hier een belangrijk onderdeel van. Op die manier kunnen we zelf keuzes maken en actie ondernemen! Bij Buchrnhornen helpen we je graag om deze bewegingsvrijheid te optimaliseren.

Wat nu als je zo graag wilt bewegen, maar je lichaam heeft geen zin om mee te werken? Teveel pijn aan de enkel, een knie die blijft vervelen, last van rugklachten, of toch die zeurende pijn aan de pols.

Waarom gaat het niet vanzelf over? Wat kan ik er allemaal tegen doen?

Met deze vragen en klachten kunnen wij je helpen. Buchrnhornen heeft specialisten in huis die hun vak zeer goed verstaan en dit uiten in het maken en leveren van protheses, ortheses, braces en korsetten. Met deze zogenoemde hulpmiddelen kunnen wij je helpen om tijdelijke of zelfs blijvende beperkingen verantwoord te verminderen of in sommige gevallen helemaal weg te nemen. Het doel van deze hulpmiddelen is om dagelijkse handelingen zoals sporten, werken en huishoudelijke taken een stuk comfortabeler en makkelijker te maken.

Wat zijn de verschillen tussen de Orthopedische Hulpmiddelen?

Braces

Voor een brace kunnen wij je in veel gevallen helpen vanuit onze confectielijn. We hebben voor zeer uiteenlopende klachten een passende oplossing; of het nu je nek is, slijtage aan de knie, enkel of pols; wij hebben een passende brace voor jou! Zowel voor revalidatie, sport, preventie en dagelijks gebruik biedt een brace een oplossing. Een brace kan ervoor zorgen dat je weer beter, fijner en comfortabeler kunt bewegen. Het zorgt voor een stabiliserend en ondersteunend gevoel van een desbetreffend onderdeel van je lichaam. Enkele merken waarin we je kunnen voorzien zijn o.a: Bauerfeind, Thuasne, Lomed en Basko. Als een confectiebrace niet voldoet in jouw situatie, kan een brace individueel op maat worden aangemeten, dit wordt ook wel maatwerkorthese genoemd.


Ortheses

Komen we er niet uit met een confectie brace omdat je lichaam extra ondersteuning, correctie of bescherming nodig heeft, kan een maatwerkorthese een uitkomst bieden. Onze orthopedische instrumentmakers kunnen ortheses vervaardigen voor bijna alle lichaamsdelen. Denk hier aan ortheses voor gewrichten zoals je pols, enkel of knie, maar ook voor je nek, hoofd en romp. Bij ons staat aandacht voor jou (hulp)vraag, wensen en verwachtingen centraal. Op basis van je verhaal, de verwijzing van de arts of specialist en de bevindingen van onze orthopedisch instrumentmaker wordt bekeken wat voor jou de beste oplossing is. Dit kan een confectie-orthese zijn of een orthese die speciaal voor jou op maat wordt gemaakt. Behalve aan de werking wordt ook veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de orthese, denk hierbij aan bijvoorbeeld aan kleuren en materialen. Heel belangrijk, want je moet je er comfortabel mee voelen!

Protheses

Een prothese is een hulpmiddel dat een ontbrekend of geamputeerde ledemaat vervangt. Een prothese neemt de functies van het missende lichaamsdeel over. Daarnaast kun je ook om cosmetische redenen voor een prothese kiezen. Op basis van jou wensen, levensstijl en anatomie wordt een prothese speciaal voor jou op maat gemaakt. Dit gaat in overleg met de revalidatiearts, jouw orthopedisch adviseur en fysiotherapeut.

Korsetten

Als je last hebt van rugproblemen zoals lage rugklachten, hernia of slijtage in de wervelkolom, kan een korset een uitkomst bieden. Een korset is bedoeld om je romp te ondersteunen. Het geeft je rug steun en stabiliteit en bevordert een juiste lichaamshouding. Een korset is in verschillende uitvoeringen, materialen en maten leverbaar. De materiaalkeuze hangt af van verschillende factoren, daarom wordt in overleg bepaald welk materiaal te gebruiken. De hoogte van het korset kan verschillend zijn. In veel gevallen volstaat een confectie korset dat fabrieksmatig is gemaakt, maar soms is het nodig deze speciaal voor jou op maat te maken. Je kunt bij een maatwerkkorset kiezen uit o.a. de volgende materialen: kunststof, leer of stof. Een korset is soms voor tijdelijk gebruik, maar kan in bepaalde gevallen ook permanent worden gedragen. De keuze van een korset en het gebruik hiervan is afhankelijk van je wensen, klachten en medisch advies.

Wil je graag meer informatie of een adviesgesprek? Aarzel dan niet om contact op te nemen! Samen wordt er gekeken naar een passende oplossing behorend bij jouw klacht.

Over de auteur

Laurens van Oijen

Mijn naam is Laurens van Oijen en ik ben Voetkundig Adviseur. Ik ben tevens het aanspreekpunt voor de schoenenwinkel en confectie-hulpmiddelen in Eindhoven. Samen met mijn collega’s doe ik er alles om een gepaste oplossing te bieden.