fbpx

Reuma en Voeten

Reuma en voeten, een haat liefdesverhouding? Ze kunnen niet zonder elkaar!

Gepaard met pijn en deformaties aan je voeten kan reuma een behoorlijk storende factor zijn. Vaak zien wij in onze spreekuren klachten voorbijkomen zoals: klauw- en of hamertenen, knokkels die behoorlijk kunnen uitsteken en dus irriteren, de huid is vaak dun, kwetsbaar en soms rood waardoor elke oneffenheid bij het lopen een pijnprikkel oproept.

Ook het aanschaffen van schoeisel wordt vaak een steeds groter probleem voor jou als Reumapatiënt. De voet kan er moeilijk in, en als hij er al in kan dan vaak met pijn en moeite helaas. Maar zonder kan men eigenlijk ook niet!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Juiste Schoeisel

Je hoeft niet meteen aan orthopedisch schoeisel te denken, ik zeg bewust niet meteen, want soms is er helaas geen andere mogelijkheid meer. Om te beginnen is er een ruime collectie aanwezig met zeer comfortabel schoeisel waarin ook nog een zacht voetbed in kan worden vervaardigd. In veel gevallen is er zelfs de mogelijkheid om dit te laten declareren bij jouw zorgverzekeraar. Hiervoor kun je altijd om advies vragen in één van onze vestigingen. Maak gerust een afspraak, het verplicht je tot niets.

Pedicure en Podotherapie

Ook onze pedicures zijn in het bezit van een reuma-aantekening, die het nodige onderhoud aan jouw voeten op een professionele wijze kunnen plegen. Daarnaast kan een van onze podotherapeuten een uitkomst bieden bij het drukvrij leggen van drukpuntjes, bijvoorbeeld bij klauw- en of hamertenen, doormiddel van een zachte siliconen orthese (ook wel teenstukjes genoemd). 

Kortom, een legio van mogelijkheden binnen Buchrnhornen om het lopen wat aangenamer te maken!

Loop daarom gerust eens binnen in een van onze vestigingen en laat je eens goed voorlichten door een van onze vakkundige collega’s. Of maak een afspraak bij een van onze podotherapeuten, pedicures of orthopedisch schoenmakers voor een persoonlijk afgestemd advies. Je bent van harte welkom!

Bekijk hieronder wat je zelf kunt doen voor de juiste voetverzorging bij Reuma!

Over de auteur

Ludwig Smits

Mijn naam is Ludwig Smits en ik ben al bijna 25 jaar werkzaam als orthopedisch schoentechnicus. Doordat ik bijdraag aan het behouden of verbeteren van het bewegen van de mens, heb ik passie voor mijn vak. Ik ben in de gelukkige positie dat er een groot, enthousiast en deskundig team om me heen staat.