Belangrijke wijzigingen zorgverzekering 2018

Belangrijke wijzigingen bij zorgverzekeraars voor orthopedische schoenvoorzieningen.

Gebruikstermijn orthopedische schoenen VGZ
Zorgverzekeraar VGZ heeft de gebruikstermijn voor (semi-)orthopedische schoenen en orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen (OVAC) verhoogd van 15 naar 18 maanden. Voor kinderen is de gebruikstermijn ongewijzigd, deze blijft 6 maanden.

Reserve- en herhalingspaar
Ondanks de wijziging bij VGZ m.b.t. de gebruikstermijn blijft u recht houden op 2 paar adequate schoenen. Als u geen twee paar schoenen heeft, terwijl de gebruikstermijn officieel nog niet is verstreken, kunnen wij een machtiging aanvragen voor het reserve paar schoenen.

Eigen risico
Iedere verzekerde van 18 jaar of ouder heeft voor het gebruik van zorg uit de basisverzekering een verplicht eigen risico. Het minimum eigen risico blijft net als dit jaar €385.
De meeste zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid om het eigen risico in termijnen te betalen. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Eigen bijdrage
Voor (semi-)orthopedische schoenen heeft de overheid, naast het verplicht eigen risico uit de basisverzekering, ook een wettelijke eigen bijdrage vastgesteld. Dit is een klein deel van de kosten dat u zelf betaalt. De hoogte van de eigen bijdrage is in 2018 voor kinderen jonger dan 16 jaar €69 en voor iedereen ouder dan 16 jaar €138 per paar.

Print Friendly