fbpx

Braces

Zowel voor revalidatie, sport, preventie en dagelijks gebruik biedt een brace een oplossing voor uiteenlopende klachten.

Wij hebben voor zeer uiteenlopende klachten een oplossing; of het nu je nek is, slijtage aan de knie, enkel of pols; wij hebben een passende brace voor jou! Een brace kan ervoor zorgen dat je weer beter, fijner en comfortabeler kunt bewegen. Het zorgt voor een stabiliserend en ondersteunend gevoel van een desbetreffend onderdeel van je lichaam.

Confectie braces

In veel situaties kan een confectie brace de gewenste ondersteuning geven. Hierbij is het van belang dat de juiste brace wordt gekozen en deze goed past. Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid en staan graag voor je klaar om je van de juiste brace te voorzien. Enkele merken waarin wij je kunnen voorzien zijn o.a.: Bauerfeind, Thuasne, Lomed en Basko. Een confectie brace kan zonder verwijzing worden aangemeten. Hiervoor kun je bij ons binnenlopen of een afspraak maken. Als een confectie brace niet voldoet in jouw situatie, kan een brace individueel op maat worden aangemeten, dit wordt ook wel maatwerkorthese genoemd.

Maatwerkorthese

Wanneer je een maatwerkortheses wilt laten aanmeten vragen wij je vooraf een afspraak te maken. Dit gebeurt veelal naar aanleiding van een verwijzing van een specialist. Een maatwerkorthese wordt individueel voor je vervaardigd. Door middel van meerdere afspraakmomenten namelijk het aanmeten, passen en het afleveren van een brace zorgen wij voor een passende oplossing.

Vergoedingen

Indien je voor een vergoeding in aanmerking wilt komen heb je een verwijzing nodig van een specialist, denk hierbij aan een reumatoloog, chirurg, orthopeed, neuroloog etc.
Let op, een huisarts is in dit geval geen specialist in de ogen van een zorgverzekering. Met deze verwijzing kunnen wij kijken of de vergoeding wordt goedgekeurd bij de desbetreffende zorgverzekeraar. Hierover kunnen wij je informeren vooraf aan de afspraak.

Hoe gaan we te werk?

Vanuit eigen initiatief, via een verwijzing van de huisarts of specialist komt jouw hulpvraag bij ons terecht. Een van onze specialisten neemt je mee naar de paskamer en onderzoekt jouw klachten. Samen met jou kijken we naar de mogelijke oplossingen. Van het desbetreffende onderdeel van het lichaam worden de maten genomen. Hierna gaat de specialist voor jou op zoek naar een passend model, waarbij er een uiteindelijke keuze wordt gemaakt. Een goede brace geeft verlichting van de klachten. Kom je in aanmerking voor een vergoeding? Dan doen wij het papierwerk voor jou. Via de zorgverzekering krijg je vervolgens een nota.

Wil je graag meer informatie? Neem dan hier contact op met de dichtstbijzijnde locatie bij jou in de buurt!