Enkel-voetortheses

Enkel-voetortheses

Enkel-voetortheses voorzien in de juiste ondersteuning en positionering om een looppatroon positief te beïnvloeden. Bijvoorbeeld als er sprake is van verminderde spierfuncties, een disbalans tussen de spieren en/of standsafwijkingen. Ook bij (sport)blessures kan een enkel-voetorthese de juiste oplossing bieden, zoals de EXO-L enkelband.

Er zijn verschillende enkel-voetortheses, van confectie tot orthopedisch maatwerk.

Onze enkel-voetortheses
Wij hebben de kennis gebundeld van onze orthopedische schoentechnici, orthopedische instrumentmakers en bewegingswetenschappers. Dankzij de bundeling van deze kennis en intensieve samenwerking met klanten, revalidatieartsen, orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten hebben wij unieke enkel-voetortheses ontwikkeld. Centraal in de ontwikkeling stond het bereiken van maximale functionaliteit, comfort en veiligheid op basis van individuele behoefte.

De uitgangspunten waren:

  • Maximale support tijdens het lopen
  • Alleen opvangen/corrigeren van bewegingen die ongewenst zijn
  • Stabiliteit in standfase door hoek / voet onderbeen in 90° te positioneren (indien mogelijk)
  • De juiste afstemming tussen orthese en schoen
  • Benodigde schoentechnische aanpassingen aan schacht en onderwerk
  • Aandacht voor spasme remmende eigenschappen van ortheses

De ortheses worden individueel vervaardigd volgens het pakket van eisen, zoals besproken wordt met u, de verwijzer en orthopedisch schoentechnicus. In het pakket van eisen gaat het om de technische uitvoering van de orthese en de afstemming tussen de orthese en schoen.

PB-orthese

PB-orthese

Dynamische PB-orthese lichte uitvoering; bij slappe verlamming en verlammingen met licht verhoogde tonus.

DSP-orthese
DSP-orthese

Diplegie orthese; (spastische) verlamming met flexiepatroon tijdens het gaan.

artrodesekoker

Arthrodesekoker

Met deze orthese (koker) wordt het onderbeen ten opzichte van de voet in de enkel gefixeerd.

Informatiefolder:

Onze enkel- voetortheses
Als u voor de eerste keer bij ons een afspraak wilt maken voor het aanmeten van onze enkel-voetortheses heeft u een verwijzing nodig.
EXO-L
De EXO-L om verzwikken van de enkel te voorkomen.

De EXO-L is in samenwerking met de TU Delft en het Erasmus MC ontwikkeld en heeft als doel het verzwikken van de enkel te voorkomen. De EXO-L is een nieuw type bescherming en treedt pas in werking als de enkel dreigt om te zwikken. Zo wordt de enkel op een natuurlijke manier beschermd/ondersteund en ervaart de gebruiker een optimaal gevoel van vrijheid.

Optimale bewegingsvrijheid
De enkelband komt alleen op spanning wanneer verzwikking dreigt. (Sport)bewegingen blijven ongeremd.

Past altijd perfect
Dankzij de 3D-scan en 3D-printtechnologie wordt de enkelband individueel vervaardigd, zodat deze perfect om de enkel past.

Niets in de schoen
De EXO-L wordt buiten de schoen gedragen, waardoor er geen drukpunten op de voet ontstaan. Om de EXO-L aan de schoen te verbinden, wordt de schoen voorzien van een bevestigingspunt.

Aantrekken & afstellen
In slechts enkele seconden klaar om te sporten. De EXO-L omdoen, de band op spanning brengen en klaar.

Naar eigen smaak
Keuze uit een reeks van kleuren. Daarbij kan de enkelband ook voorzien worden van een inscriptie of logo.

EXO-L-Buchrnhornen EVO

Aanmeten en levertijd

Bij onze vestiging in Eindhoven kunt een scan van de buitenkant van uw enkel laten maken. Voor het maken van de scan kunt u zonder afspraak binnenlopen. De enkelband zal vervaardigd worden door 3D-printing. Door gebruik te maken van deze nieuwe techniek, kan de scan van uw enkel exact vertaald worden in een perfect passende enkelband.

Informatiefolder:

EXO-L enkelband
Strassburg sock voor hielspoorklachten
De Strassburg sock is een kniekous met een verstelbare band die bevestigd wordt onder de knie, zodat de tenen worden opgetrokken. De Strassburg Sock wordt ’s nachts of tijdens periodes van rust gedragen. Door de verstelbare band geeft de Strassburg Sock een gecontroleerde rek aan de peesplaat onder de voet, waardoor de irritatie in de meeste gevallen zal afnemen.
Foot-up
De Foot-up is een orthese die gedragen kan worden als er sprake is van een lichte uitval van spieren die verantwoordelijk zijn voor het heffen van de voet. De orthese zorgt dat de voet tijdens de zwaaifase de juiste positie heeft, zodat de kans op struikelen wordt verkleind.
Print Friendly