Orthopedische hulpmiddelen

Orthopedische hulpmiddelenOIM

Orthopedische hulpmiddelen, zoals braces, ortheses, protheses en korsetten, kunnen uitkomst bieden om met uw tijdelijke of permanente beperking(en) om te gaan.

Bij ons staat aandacht voor uw beperking(en), wensen en verwachtingen centraal. Op basis van uw verhaal, de verwijzing van uw arts of specialist en de bevindingen van onze orthopedisch instrumentmaker wordt een voorziening voor u aangemeten.

Het aanmeten en maken van orthopedische hulpmiddelen is een specialisme wat wij verstaan. Vakmensen met oog voor kwaliteit, duurzaamheid en comfort.

Braces
Zowel voor revalidatie, sport, preventie en dagelijks gebruik, kunt u bij ons terecht voor braces. Braces kunnen uitkomst bieden ter ondersteuning van gewrichten. Een brace geeft steun, waardoor de ervaren klachten kunnen verminderen of worden weggenomen.

Confectiebraces

In veel situaties kan een confectiebrace de gewenste ondersteuning geven, hierbij is het van belang dat de juiste brace gekozen word en deze goed past. Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid en staan graag voor u klaar om u van de juiste brace te voorzien.

Individueel vervaardigen

Als een confectiebrace niet voldoet in uw situatie, kan een brace individueel voor u vervaardigd worden.

Een brace kan zonder verwijzing voor u aangemeten worden, indien u voor vergoeding in aanmerking wilt komen heeft u een verwijzing nodig.
Wij adviseren u om vooraf bij ons of uw zorgverzekeraar te informeren of u voor vergoeding in aanmerking komt.
Ortheses
Als uw lichaam extra ondersteuning, correctie of bescherming nodig heeft, kan een orthese uitkomst bieden. Onze orthopedisch instrumentmakers kunnen ortheses vervaardigen voor bijna alle lichaamsdelen. Denk hierbij aan ortheses voor gewrichten zoals uw pols, enkel of knie, maar ook aan ortheses voor uw nek, hoofd of romp.

Vervaardigen van ortheses

Bij ons staat aandacht voor uw beperking(en), wensen en verwachtingen centraal. Op basis van uw verhaal, de verwijzing van uw arts of specialist en de bevindingen van onze orthopedisch instrumentmaker wordt bekeken wat voor u de beste oplossing is. Dit kan een confectie-orthese zijn of een orthese die speciaal voor u op maat gemaakt wordt.

Altijd in overleg

Materiaalkeuze speelt een belangrijke rol bij het vervaardigen van comfortabele en functionele ortheses. Hardere materialen zijn functioneler om te corrigeren en ondersteunen, zachtere materialen zijn comfortabeler. Door samen te werken met specialisten en te luisteren naar uw wensen en verwachtingen, wordt de juiste combinatie van materialen bepaald, zodat de orthese naast functioneel zo comfortabel mogelijk is.

Informatiefolder:

Orthese

 

Als u voor de eerste keer een afspraak wilt maken voor het aanmeten van een orthese heeft u een verwijzing nodig.

Protheses
Een prothese is een op maat gemaakt hulpmiddel dat de functie van een ontbrekend lichaamsdeel overneemt, zodat u kunt functioneren zoals u gewend was of graag zou willen.
Onze orthopedisch instrumentmakers hebben zich gespecialiseerd in het vervaardigen van beenprotheses.

Vervaardigen van protheses

Bij ons staat aandacht voor uw beperking(en), wensen en verwachtingen centraal. Op basis van uw verhaal, de verwijzing van uw arts of specialist en de bevindingen van onze orthopedisch instrumentmaker wordt de prothese voor u aangemeten.
Op basis van de meetgegevens wordt de prothese vervaardigd, hierbij wordt gewerkt met moderne materialen en technieken. Als een prothese een gewrichtsmechanisme heeft, zijn er verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld een mechanisch, pneumatisch, hydraulisch of elektronisch gewrichtsmechanisme.

Altijd in overleg

De orthopedisch instrumentmaker zal u adviseren over de meest optimale combinatie van materialen en technieken. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, onder andere van de plaats waar de prothese bevestigd wordt en aan welke eisen de prothese moet voldoen. De keuze voor het type prothese zal daarom altijd in overleg gebeuren.

Informatiefolder:

Prothese

 

Als u voor de eerste keer een afspraak wilt maken voor het aanmeten van een prothese heeft u een verwijzing nodig.
Korsetten
Als u last heeft van rugklachten, ontstaan door pijn, afwijkingen, slijtage of andere beschadigingen, kan een korset uitkomst bieden. Een korset is bedoeld om uw romp, tussen schouders en heupen, te ondersteunen.

Vervaardigen van korsetten

Bij ons staat aandacht voor uw beperking(en), wensen en verwachtingen centraal. Op basis van uw verhaal, de verwijzing van uw arts of specialist en de bevindingen van onze orthopedisch instrumentmaker wordt bekeken wat voor u de beste oplossing is. Dit kan een confectiekorset zijn of een korset dat speciaal voor u op maat gemaakt wordt.

Altijd in overleg

Onze korsetten worden gemaakt van hoogwaardige materialen. De materiaalkeuze hangt af van verschillende factoren, daarom wordt in overleg met u bepaald welke materialen wij gebruiken om uw korset te vervaardigen.

Informatiefolder:

Korset

 

Als u voor de eerste keer een afspraak wilt maken voor het aanmeten van een korset heeft u een verwijzing nodig.
 

L300-systeem voor sleepvoet

Het NESS L300-systeem is een geavanceerde enkel-voetorthese, ontwikkeld voor mensen met een sleepvoet. Het systeem zorgt ervoor dat de voet op het juiste moment door de eigen spieren wordt opgetild.
Meer informatie over het NESS L300-systeem.

BewegingsvisieBewegingsvisie

Van Dinter Orthopedie is aangesloten bij Bewegingsvisie.

Algemene leveringsvoorwaarden Bewegingsvisie

 

Print Friendly