Pedicure

(Medisch) Pedicure

Vindt u het belangrijk om uw voeten in goede conditie te houden? Wilt u uw voeten niet verbergen, maar ze juist laten zien? Of kiest u vanwege medische redenen voor professionele voetverzorging? Wat uw reden ook is, uw voeten zijn in goede handen bij onze (medisch) pedicures.

Bij onze pedicures kunt u terecht voor de verzorging van uw voeten, zoals het knippen van nagels, het verwijderen van eelt, likdoorns en/of het behandelen van nagelklachten. Ook kunnen ze u adviseren over voetverzorging en schoenkeuze.

Onze pedicures werken samen met de andere disciplines binnen ons bedrijf en kunnen altijd een beroep doen op de expertise van collega’s.

Pedicure en diabetes
Als u diabetes heeft, kunt u te maken krijgen met voetproblemen. Het ontstaan van voetproblemen, zoals drukplekken, eeltvorming, blaren en wondjes kan verschillende oorzaken hebben.

Wondjes kunnen door een verminderd gevoel onopgemerkt ontstaan en genezen vervolgens vaak moeizaam. Ook is de kans op een infectie groter. Een onschuldig wondje kan daardoor grote gevolgen hebben. Wondjes voorkomen en uw voeten goed verzorgen is dan ook een belangrijk aandachtspunt bij diabetes. Zeker als u kwetsbare of gevoelige voeten heeft kan een bezoek aan de pedicure uitkomst bieden.

Pedicure en reuma
Een veel voorkomend probleem bij reuma is het ontstaan van voetklachten. Vaak zijn de voeten extra kwetsbaar en gevoelig door een veranderde voetstand, het dunner worden van de vetkussentjes onder de bal van de voet en/of schoenen die niet (meer) goed passen.

Onze pedicures kunnen u helpen om uw voeten in een goede conditie te houden en voetproblemen en/of pijnklachten te voorkomen of te verminderen.

Gel nagellak
Bij onze vestiging in Eindhoven kunt u ook een afspraak maken voor het lakken van uw nagels met gel nagellak. Gel nagellak is de oplossing voor mooie gelakte nagels voor langere tijd. Deze nagellak geeft naast een mooie glanzende kleur, die zeker 3 weken mooi blijft zitten, ook extra bescherming aan uw nagels. Het lakken van uw nagels kan i.c.m. een voetbehandeling (45 minuten) of als losse behandeling (20 minuten).

Vergoeding
Een behandeling bij de pedicure wordt in principe niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Er zijn enkele uitzonderingen als de voetzorg medisch noodzakelijk is. Bij diabetes kan het bijvoorbeeld zijn dat bepaalde voetzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van het zorgprofiel. U kunt bij uw zorgverzekeraar of onze pedicure informeren hoe dit voor u geregeld is.

Print Friendly