fbpx
Ieder jaar organiseert de Bas van de Goor Foundation de Nationale Diabetes Challenge, waarbij mensen met én zonder diabetes samen met sportcoaches en zorgverleners 20 weken lang gaan wandelen. Dit jaar wordt de Nationale Diabetes Challenge online georganiseerd. Doe jij ook mee?

 

Dat beweging goed voor je is weet je vast wel. Maar sporten met diabetes kan best ingewikkeld zijn. Toch is juist voor mensen met diabetes sporten erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je bloedsuikerwaardes beter onder controle krijgt en het zorgt er bijna altijd voor dat je minder insuline en andere medicijnen nodig hebt.

 

Nationale Diabetes Challenge
Tijdens de Nationale Diabetes Challenge wandelen zorgverleners, (buurt)sportcoaches en mensen met en zonder diabetes samen. Eens per week trekken ze erop uit om op een laagdrempelige manier aan hun gezondheid te werken. Op weg naar een feestelijke finale elk jaar eind september. Tijdens de Nationale Diabetes Challenge gaat Nederland 20 weken lang wandelen.

 

Net even anders tijdens corona
Dit jaar is de Nationale Diabetes Challenge nét even anders, want de challenge is in verband met het coronavirus online georganiseerd. Je krijgt van juni tot november maandelijks een gratis wandelschema inclusief tips en trainingen toegestuurd. Hier kan je zelfstandig en in je eigen tijd mee aan de slag!

 

Wandel gezellig mee op eigen niveau!

 

 

Nationale Diabetes Challenge, 2019 

Hoe kan je meedoen?

Meld je hier voor 31 augustus aan. Maak een account aan en geef aan op welk wandelniveau je actief bent en wat je doel is. Aan de hand van deze informatie krijg je elke maand (periode juni – november) via de mail een wandelschema toegestuurd, waar je in je eigen tijd mee aan de slag kunt. Het wandelschema wordt gepersonaliseerd naar jouw doel en niveau!