fbpx

Huisschoen

Over het algemeen hebben mensen met orthopedische schoenen, diabetes of reuma kwetsbare voeten, waarbij men erg vatbaar kan zijn voor het krijgen van wondjes. De juiste voetverzorging is hierbij zeer belangrijk. Het advies is om 80% van de stappen die men zet beschermende schoenen te dragen. Dit is de start van het ontstaan van een huisschoen!

Het ontstaan van de huisschoen

Door het dragen van beschermende schoenen kunnen voetwonden (ulcera) en amputaties worden voorkomen.
Uit onderzoek in samenwerking met Amsterdam UMC, Livit Orthopedie, OIM Orthopedie en zorgverzekeraar CZ blijkt dat ongeveer de helft van de ondervraagde patiënten hun voeten niet altijd goed genoeg beschermen. De reden hiervan is dat schoeisel niet vaak genoeg wordt gedragen en men met name binnenshuis minder geneigd is de schoenen aan te doen. Orthopedische schoenen worden minder binnenshuis gedragen omdat het als niet voldoende comfortabel wordt ervaren; zwaar, warm, onhandig uit- en aandoen en vanwege culturele redenen. Naar aanleiding hiervan is er een orthopedische huisschoen ontwikkeld in de vorm van een pantoffel om de voeten ook thuis de juiste steun en bescherming te bieden. Wij zien de huisschoen als een vitaal onderdeel in een behandelingsproces. Het is een middel om bij te dragen aan een betere kwaliteit van het leven. Daarnaast ontstaat een besparing op intensieve wondzorg en het hierbij verhoogde risico op amputaties.

Onze kwaliteitseisen

Een huisschoen wordt op de eigen individuele leesten van de gebruiker vervaardigd. Hierdoor blijft de pasvorm gelijk aan die van de eigen orthopedische schoenen. Het moet een vergelijkbare drukverdeling hebben als de orthopedische schoen en gemakkelijk aan- en uit te trekken zijn. Een goede huisschoen voelt lichter aan dan de huidige schoen die normaliter wordt gedragen en moet meer warmteregulerend en luchtdoorlatend zijn.

Een huisschoen biedt comfort, gebruiksgemak, een prettig gewicht en hygiëne!

Onze huisschoen wordt gemaakt van vilt of alcantara. Het biedt comfort, gebruiksgemak (door middel van een leren ritssluiting), een prettig gewicht en hygiëne. Op deze manier is ervoor gezorgd dat het gemakkelijker is om de voeten voldoende te beschermen.

Een huisschoen naar wens

Om comfort en verzorging te kunnen stimuleren is het belangrijk om rekening te houden met de omgeving en situatie van de gebruiker. In dit geval was er voorheen geen passend product voor binnenshuis, een huisschoen. De huisschoen is een adequate oplossing waarbij het gewenste resultaat wordt behaald!

Wil je graag meer informatie over onze huisschoen en kijken naar de mogelijkheden, maak hier een afspraak!