fbpx

Achillespeesklachten

Pijn in de achillespees komt veel voor bij sporters die veel explosieve bewegingen en sprongen maken. Een achillespees is een soort kabel die de kracht overbrengt op je hielbeen. De klachten kunnen ontstaan door overbelasting, verhoogde spanning van de kuitspieren, trainingsfactoren en/of lopen op ‘verkeerde’ schoenen. Hierbij ontstaan (kleine) beschadigingen in het peesweefsel. Je voelt de pijn vaak een klein stukje boven je hiel.

Symptomen

De Achillespeesklachten beginnen vaak geleidelijk met pijn in de voet tijdens belasting, in latere fase ook in rust. Veelvoorkomende symptomen zijn stijfheid, startpijn, zwelling, niet met de hiel op de grond kunnen staan en/of druk op de achillespees. De achillespeesontsteking kan erg pijnlijk zijn. In geval van een scheurtje in de pees is er sprake van hevige acute pijn in de voet.

  Achillespeesklacht  

Oplossing(en)

Oplossingen zijn gericht op het verminderen van spanning op de achillespees. Het is belangrijk om de pijnlijke achillespees te laten rusten en op deze manier verdere irritatie te voorkomen. Dit zal de genezing bevorderen. Druk van de schoen tegen de pees moet vermeden worden. Door middel van een hielkussentje of inzetstukje kan de spanning op de pees worden verminderd. Daarnaast kan er een nachtspalk worden ingezet om de pees in strekstand te houden.

Om een achillespeesblessure te voorkomen is het belangrijk dat je goede schoenen draagt tijdens het sporten met een goede demping. Ken daarnaast ook je grenzen en volg een verstandig trainingsprogramma. Zorg daarnaast voor een goede warming-up en cooling-down. Doe rek- en strekoefeningen en blijf je kuitspieren trainen.   

Maak hier een afspraak met een van onze specialisten voor een oplossing op maat.

oplossingen

Comfortschoenen

Schoenen vertellen iets over wie we zijn; de kleur, het model, de stijl. De pasvorm mag hierbij niet vergeten worden, elke voet is uniek en vraagt om een passende schoen. Nieuwsgierig wat je schoenen over jou vertellen?

Steunzolen

Als u voet- en/of houdingsklachten heeft kunt u bij ons terecht voor schoenadvies en individueel vervaardigde steunzolen.

Podotherapie

Wanneer u voetproblemen heeft die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon, kan podotherapie de oplossing bieden. 

Orthopedische schoentechniek

Binnen de orthopedische schoentechniek bestaan tal van mogelijkheden om u te helpen. Zo kunt u geholpen zijn met speciaal geselecteerde confectieschoenen of juist baat hebben bij op maat gemaakte schoenen.