fbpx

 

Achillespeesklachten


Pijn in de achillespees komt veel voor bij sporters. De klachten kunnen ontstaan door overbelasting, verhoogde spanning van de kuitspieren, trainingsfactoren en/of lopen op ‘verkeerde’ schoenen. Je voelt de pijn vaak een klein stukje boven je hiel.

 

Symptomen

De achillespeesklachten beginnen vaak geleidelijk met pijn in de voet tijdens belasting, in latere fase ook in rust. Veelvoorkomende symptomen zijn stijfheid, startpijn, zwelling, niet met de hiel op de grond kunnen staan en/of druk op de achillespees. Dit kan erg pijnlijk zijn. In geval van een scheurtje in de pees is er sprake van hevige acute pijn in de voet.

 

Achillespeesklacht

 

Oplossing(en)

Oplossingen zijn gericht op het verminderen van spanning op de achillespees. Het is belangrijk om de achillespees te laten rusten en op deze manier verdere irritatie te voorkomen. Dit zal de genezing bevorderen. Druk van de schoen tegen de pees moet vermeden worden en ook een hakverhoging kan de spanning op de pees verminderen. Daarnaast kan er een nachtspalk ingezet worden om de pees in strekstand te houden.

 

Maak een afspraak met een van onze specialisten voor een oplossing op maat