fbpx

Artrose

Artrose is een vorm van gewrichtsslijtage. Het is een aandoening waarbij de beschermlaag om de gewrichten, oftewel het kraakbeen, dunner en zachter wordt. Als gevolg van artrose kan een ontsteking ontstaan van het omringende weefsel (banden, pezen, beenvlies) of kunnen de botten tegen elkaar aan gaan schuren. Dit veroorzaakt veel pijn in de voet. De aandoening kan ook voorkomen in de nek, schouders, handen, heupen en knieën.

Symptomen

Symptomen van artrose zijn; pijn in de gewrichten van de voet en verminderde beweging door slijtage, spierzwakte en stijfheid. In de gewrichten kan door ontsteking vochtophoping ontstaan. Artrose kan uiteindelijk leiden tot verstijving en vergroeiing van gewrichten. Vaak is het grote-teengewricht aangetast (Hallux valgus), wat erg lastig of pijnlijk kan zijn bij het afwikkelen van de voet. De pijn is het meest aanwezig wanneer men de voet beweegt na een periode van rust. Bij ernstige artrose kan ook pijn in rust voorkomen.

  Artrose  

Oplossing(en)

Oplossingen van artrose zijn gericht op het verlichten van de pijn in de voet en het behouden van de functie van de voet. Zo kunnen ondersteunende steunzolen met schokdemping worden ingezet en kunnen aangepaste schoenen uitkomst bieden bij bewegingsbeperkingen. Een schoenaanpassing corrigeert de stand van de voet en voorkomt overbelasting van bepaalde voetdelen. Hierdoor kan de voet op een juiste manier afwikkelen. Een enkel-voetorthese is een hulpmiddel dat extra steun biedt, terwijl je je voet en enkel zo goed mogelijk kunt blijven gebruiken.

Heb je last van artrose? Maak dan hier een afspraak bij een van onze specialisten en ontdek hoe je je pijnklachten kunt verminderen. 

oplossingen

Steunzolen

Als u voet- en/of houdingsklachten heeft kunt u bij ons terecht voor schoenadvies en individueel vervaardigde steunzolen.

Podotherapie

Wanneer u voetproblemen heeft die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon, kan podotherapie de oplossing bieden. 

Orthopedische schoentechniek

Binnen de orthopedische schoentechniek bestaan tal van mogelijkheden om u te helpen. Zo kunt u geholpen zijn met speciaal geselecteerde confectieschoenen of juist baat hebben bij op maat gemaakte schoenen.

Orthopedische hulpmiddelen

Orthopedische hulpmiddelen, zoals braces, ortheses, korsetten en protheses, kunnen uitkomst bieden om met jouw tijdelijke of permanente beperking(en) om te gaan. Lees hier hoe deze hulpmiddelen je kunnen helpen.