fbpx

Hielspoor fasciitis plantaris

Hielspoor is een verkalking aan het hielbeen t.h.v. de aanhechting van de peesplaat. Deze klacht kan ontstaan door het overbelasten van de hiel/voetpezen (bijvoorbeeld door hardlopen) of door een afwijkende stand van de voet, waardoor veel spanning komt te staan op de voetspieren en peesplaat onder de voet. Bij pijnklachten aan de hiel wordt al gauw gesproken over hielspoor, er zijn echter verschillende oorzaken.

Symptomen

Klachten bij hielspoor ontstaan meestal geleidelijk. Symptomen zijn; stekende en soms uitstralende pijn onder de hiel, startpijn bij het opstaan of na langdurig zitten en mogelijk een lichte zwelling onder de hiel. Als de pijn onder het midden van de voet zit, is er mogelijk sprake van een ontstoken peesplaat (fasciitis plantaris).

Hielspoor

Oplossing(en)

Naast het nemen van voldoende rust, kunnen corrigerende steunzolen met extra demping en eventueel een uitsparing bij het pijnpunt uitkomst bieden bij hielspoor. Om pijn onder de voet te verlichten kan er eventueel een hakaanpassing aan je schoenen gedaan worden. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van een nachtspalk. Deze houdt de pees in strekstand. Ook een bezoek aan een fysiotherapeut kan helpen bij het verminderen van de klachten.

Maak een afspraak voor een oplossing op maat

oplossingen

Steunzolen

Als u voet- en/of houdingsklachten heeft kunt u bij ons terecht voor schoenadvies en individueel vervaardigde steunzolen.

Podotherapie

Wanneer u voetproblemen heeft die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon, kan podotherapie de oplossing bieden. 

Orthopedische schoentechniek

Binnen de orthopedische schoentechniek bestaan tal van mogelijkheden om u te helpen. Zo kunt u geholpen zijn met speciaal geselecteerde confectieschoenen of juist baat hebben bij op maat gemaakte schoenen.