fbpx

Holvoet (Pes cavus)

Een holvoet is het tegenovergestelde van een platvoet (Pes plano valgus). Holvoeten hebben een hoge wreef en voetboog, hierdoor komt de meeste belasting op de hiel en bal van de voet. Holvoeten beïnvloeden de hele lichaamshouding en geven een verhoogd risico op hielspoor en fasciitis plantaris. De hoge wreef en voetboog kunnen problemen geven met het vinden van passende schoenen.

 

Symptomen

Alleen de bal en de hak van de voet maken contact met de ondergrond, dit kan de algehele stabiliteit verminderen. Veelvoorkomende klachten zijn klauw- en hamertenen, overmatige eeltvorming en/of likdoorns. Als gevolg van de verminderde stabiliteit kan je last krijgen van een regelmatig verzwikte enkel. Daarnaast kan je pijnlijke en vermoeide voeten krijgen van holvoet.

 

Holvoet

 

Oplossing(en)

De pijn in je voet door holvoet kan verminderd worden door middel van stabiliserende en drukverdelende steunzolen. Daarnaast is het belangrijk om (confectie)schoenen te dragen die voorzien in voldoende stabiliteit, stevigheid en met de juiste hakhoogte. Om overmatige eeltvorming tegen te gaan, kan een voetbehandeling bij de pedicure eventueel ook hulp bieden.

Maak een afspraak voor een oplossing op maat