fbpx

Holvoet (Pes cavus)

Een holvoet is het tegenovergestelde van een platvoet (Pes plano valgus). Holvoeten hebben een hoge wreef en voetboog, hierdoor komt de meeste belasting op de hiel en bal van de voet. Holvoeten beïnvloeden de hele lichaamshouding en geven een verhoogd risico op hielspoor en fasciitis plantaris. De hoge wreef en voetboog kunnen problemen geven met het vinden van passende schoenen.

Symptomen

Alleen de bal en de hak van de voet maken contact met de ondergrond, dit kan de algehele stabiliteit verminderen. Veelvoorkomende klachten zijn klauw- en hamertenen, overmatige eeltvorming en/of likdoorns. Als gevolg van de verminderde stabiliteit kan je last krijgen van een regelmatig verzwikte enkel. Daarnaast kan je pijnlijke en vermoeide voeten krijgen van holvoet.

Holvoet

Oplossing(en)

De pijn in je voet door holvoet kan verminderd worden door middel van stabiliserende en drukverdelende steunzolen. Daarnaast is het belangrijk om (confectie)schoenen te dragen die voorzien in voldoende stabiliteit, stevigheid en met de juiste hakhoogte. Om overmatige eeltvorming tegen te gaan, kan een voetbehandeling bij de pedicure eventueel ook hulp bieden.

Maak een afspraak voor een oplossing op maat

oplossingen

Comfortschoenen

Schoenen vertellen iets over wie we zijn; de kleur, het model, de stijl. De pasvorm mag hierbij niet vergeten worden, elke voet is uniek en vraagt om een passende schoen. Nieuwsgierig wat je schoenen over jou vertellen?

Steunzolen

Als u voet- en/of houdingsklachten heeft kunt u bij ons terecht voor schoenadvies en individueel vervaardigde steunzolen.

Medische Pedicure

Bij onze medisch pedicures kunt u terecht voor de verzorging van uw voeten, zoals het knippen van nagels, het verwijderen van eelt, likdoorns en/of het behandelen van nagelklachten. Ook kunnen ze u adviseren over voetverzorging en schoenkeuze.

Orthopedische schoentechniek

Binnen de orthopedische schoentechniek bestaan tal van mogelijkheden om u te helpen. Zo kunt u geholpen zijn met speciaal geselecteerde confectieschoenen of juist baat hebben bij op maat gemaakte schoenen.