fbpx

Ingegroeide teennagel

Een ingegroeide teennagel is meestal erg pijnlijk en gaat niet vanzelf over. Als de nagelrand in de huid groeit, is de kans op een ontsteking groot. Een ingegroeide teennagel kan ontstaan door het verkeerd knippen van de teennagels, het dragen van te kleine schoenen of vanuit de natuurlijke nagelvorm.

Symptomen

Een ingroeiende teennagel is te herkennen aan druk in de nagelplooi. In een verder stadium wordt de huid rond de nagel rood, gezwollen, pijnlijk en kan in de nagelplooi eeltvorming ontstaat. Lopen en schoenen dragen kan hierdoor erg pijnlijk aanvoelen.

Ingegroeide teennagel

Oplossing(en)

Een ingegroeide teennagel kan opgelost worden bij de pedicure of podotherapeut. Een nagelbeugel kan helpen om de vorm van de nagel te corrigeren, waardoor je de kans tot opnieuw ingroeien verkleint. Daarnaast is het verstandig om schoenen te dragen die genoeg ruimte bieden voor de tenen.

Maak een afspraak voor een oplossing op maat

oplossingen

Medische Pedicure

Bij onze medisch pedicures kunt u terecht voor de verzorging van uw voeten, zoals het knippen van nagels, het verwijderen van eelt, likdoorns en/of het behandelen van nagelklachten. Ook kunnen ze u adviseren over voetverzorging en schoenkeuze.

Podotherapie

Wanneer u voetproblemen heeft die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon, kan podotherapie de oplossing bieden.