fbpx

Kalknagel

Een kalknagel wordt ook wel een schimmelnagel genoemd. De nagel is hierbij namelijk aangetast door een schimmelinfectie. Deze nagelklachten zijn lastig te behandelen, omdat de schimmel zich hardnekkig ‘vastbijt’ in de nagelplaat.

Symptomen

Bij een kalk-/schimmelnagel is de nagel verkleurd, verdikt en soms ook vervormd. Meestal zijn de teennagels aangedaan, maar kalknagels kunnen ook voorkomen bij de nagels van de handen. De nagels zien er niet meer mooi uit en kunnen erg veel pijn gaan doen, daarom is het belangrijk om de kalknagel zo snel mogelijk te behandelen! Hoe langer je wacht, hoe verder de infectie zich kan verspreiden.

Kalknagel

Oplossing(en)

Om kalknagels te behandelen kan je een medicijnkuur via de huisarts krijgen of een speciaal middel tegen kalk- en schimmelnagels halen bij de drogist. Mogelijk wil het dagelijks deppen met azijn ook helpen. Natuurlijk kan een bezoek aan de pedicure of podotherapeut ook helpen. Zij kunnen je advies en tips geven voor de beste behandeling.

Maak een afspraak voor een oplossing op maat

oplossingen

Medische Pedicure

Bij onze medisch pedicures kunt u terecht voor de verzorging van uw voeten, zoals het knippen van nagels, het verwijderen van eelt, likdoorns en/of het behandelen van nagelklachten. Ook kunnen ze u adviseren over voetverzorging en schoenkeuze.

Podotherapie

Wanneer u voetproblemen heeft die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon, kan podotherapie de oplossing bieden.