fbpx

Brede voeten

Brede voeten zijn er in allerlei soorten en maten. Dit maakt het soms lastig om een passende schoen te vinden. Herken je voetklachten zoals pijn bij het lopen of snel vermoeide voeten? Dat is natuurlijk erg vervelend, voeten worden iedere dag belast en de klacht kan iedere dag terugkeren. 

Symptomen

De oorzaak van de voetklachten bij het hebben van brede voeten ligt vaak bij het soort schoenen die worden gedragen. Te kleine of te smalle schoenen kunnen pijn, likdoorns, eeltvorming, blaren, Hallux valgus of ingegroeide nagels veroorzaken. Een veel gemaakte fout is het kopen van een grotere schoenmaat. Dit maakt geen verschil. Te grote schoenen geven namelijk onvoldoende steun en kunnen door het schuiven pijnlijke tenen en blaren veroorzaken. 

Oplossing(en)

De oplossing voor bovenstaande symptomen is schoenen met breedtematen. De wijdte zegt iets over de verhouding tussen de lengte en de breedte van je voet. Breedtematen worden aangegeven met een letter. De letter geeft aan hoeveel ruimte je in de schoen hebt. De schoenmaten beginnen met de letter E en eindigen bij de letter M. Een passende schoen voor brede voeten combineert de mate van bewegingsvrijheid met een veilige grip. Het zorgt voor natuurlijke bewegingen, beschermt gewrichten en biedt veel meer comfort. Bekijk hier meer informatie over ons aanbod van Comfortschoenen.

Benieuwd naar jouw breedtemaat? Maak dan hier een afspraak voor een gratis voet- en loopanalyse!

oplossingen

Comfortschoenen

Schoenen vertellen iets over wie we zijn; de kleur, het model, de stijl. De pasvorm mag hierbij niet vergeten worden, elke voet is uniek en vraagt om een passende schoen. Nieuwsgierig wat je schoenen over jou vertellen?