fbpx

Klauw- en hamertenen

Een hamerteen of klauwteen is een standafwijking van de tenen. Het treedt op bij de middelste tenen, dus niet bij de grote en kleine teen. Het gewricht tussen het eerste en tweede kootje van de teen is gebogen, waardoor een kromming van de teen optreedt; de zogenaamde hamer-vorm. Bij klauwtenen is er sprake van een buiging in zowel het eerste en het tweede gewricht in de tenen. De standsafwijking is meestal een gevolg van een disbalans tussen de strek- en buigspieren in de teen. Ook kunnen door de vervorming wondjes optreden. Klauw- en hamertenen zijn vaak onderdeel van een voorvoetdeformatie en ontstaan meestal in combinatie met pes cavus, hallux valgus of door neuromasculaire aandoeningen.

Symptomen

Als gevolg van de klauw- of hamerstand ontstaan door druk vaak pijnklachten, zoals likdoorns en eeltvorming op de boven- en/of onderkant van de tenen. Dit kan voornamelijk pijn doen tijdens het dragen van schoenen.

Hamerteen en klauwteen

Oplossing(en)

Om pijn in de voet te verlichten is het belangrijk om schoenen te dragen die genoeg ruimte voor de tenen bieden. Ook steunzolen met voorvoetondersteuning en/of een teenorthese kunnen helpen om de teen/tenen bescherming te bieden en te ontlasten. In geval van eeltvorming is het verstandig om bij de pedicure langs te gaan voor een voetbehandeling.

Maak een afspraak voor een oplossing op maat

oplossingen

Comfortschoenen

Schoenen vertellen iets over wie we zijn; de kleur, het model, de stijl. De pasvorm mag hierbij niet vergeten worden, elke voet is uniek en vraagt om een passende schoen. Nieuwsgierig wat je schoenen over jou vertellen?

Steunzolen

Als u voet- en/of houdingsklachten heeft kunt u bij ons terecht voor schoenadvies en individueel vervaardigde steunzolen.

Medische Pedicure

Bij onze medisch pedicures kunt u terecht voor de verzorging van uw voeten, zoals het knippen van nagels, het verwijderen van eelt, likdoorns en/of het behandelen van nagelklachten. Ook kunnen ze u adviseren over voetverzorging en schoenkeuze.

Podotherapie

Wanneer u voetproblemen heeft die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon, kan podotherapie de oplossing bieden. 

Orthopedische schoentechniek

Binnen de orthopedische schoentechniek bestaan tal van mogelijkheden om u te helpen. Zo kunt u geholpen zijn met speciaal geselecteerde confectieschoenen of juist baat hebben bij op maat gemaakte schoenen.