fbpx

Likdoorn

Een likdoorn, ook wel clavus genoemd, is een verdikte eeltplek met een doornachtige kern. De huidaandoening kan ontstaan door knellende schoenen, teveel druk en/of een ‘verkeerde’ voetstand. Het eelt kan dan namelijk niet naar buiten ‘groeien’, waardoor de kern van het eelt naar binnen geduwd wordt.

Symptomen

Een likdoorn kan pijnlijk en rood zijn en is te herkennen aan een hard en ringvormig plekje met een kern die naar binnen wordt geduwd. Ze komen voornamelijk voor op de voetzool of op de tenen, waardoor de aandoening tijdens het lopen veel pijn kan gaan doen. Bij constante druk of irritatie kan een likdoorn gaan ontsteken.

Likdoorn

Oplossing(en)

Oplossingen bij likdoorns kunnen zijn; een voetbehandeling bij de pedicure of podotherapeut en het dragen van schoenen met voldoende ruimte. Hierdoor wordt de druk/wrijving waardoor de likdoorn is ontstaan weggenomen.

Maak een afspraak voor een oplossing op maat

oplossingen

Comfortschoenen

Schoenen vertellen iets over wie we zijn; de kleur, het model, de stijl. De pasvorm mag hierbij niet vergeten worden, elke voet is uniek en vraagt om een passende schoen. Nieuwsgierig wat je schoenen over jou vertellen?

Steunzolen

Als u voet- en/of houdingsklachten heeft kunt u bij ons terecht voor schoenadvies en individueel vervaardigde steunzolen.

Medische Pedicure

Bij onze medisch pedicures kunt u terecht voor de verzorging van uw voeten, zoals het knippen van nagels, het verwijderen van eelt, likdoorns en/of het behandelen van nagelklachten. Ook kunnen ze u adviseren over voetverzorging en schoenkeuze.

Podotherapie

Wanneer u voetproblemen heeft die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon, kan podotherapie de oplossing bieden.