fbpx

Metatarsalgie

Metatarsalgie is een verzamelnaam voor klachten aan de voor- en/of middenvoet. De oorzaak van de klachten kan divers zijn, maar ontstaat meestal door teveel druk en/of overbelasting van de voorvoetgewrichten. Voorbeelden van oorzaken zijn; lopen op hoge hakken, het hebben van een holle voet (waarbij de bal extra belast wordt) of een scheve of stijve grote teen. Om de pijn in de voet goed te kunnen behandelen, is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak precies is.

Symptomen

Bij metatarsalgie is er vaak sprake van een stekende pijn en/of een branderig gevoel in de voorvoet. Dit komt soms voor in combinatie met overmatige eeltvorming. Je voelt de pijn voornamelijk tijdens het lopen of staan.

Metatarsalgie

Oplossing(en)

Schoenen die voldoende ruimte bieden aan de voorvoet kunnen een oplossing zijn voor metatarsalgie. De schoenen dienen een juiste hakhoogte te hebben en er kunnen eventueel aanpassingen aan de schoen gedaan worden. Ook steunzolen met voorvoetsteun kunnen uitkomst bieden. In geval van eeltvorming kan een voetbehandeling bij de pedicure worden geadviseerd.

Maak een afspraak voor een oplossing op maat

oplossingen

Comfortschoenen

Schoenen vertellen iets over wie we zijn; de kleur, het model, de stijl. De pasvorm mag hierbij niet vergeten worden, elke voet is uniek en vraagt om een passende schoen. Nieuwsgierig wat je schoenen over jou vertellen?

Steunzolen

Als u voet- en/of houdingsklachten heeft kunt u bij ons terecht voor schoenadvies en individueel vervaardigde steunzolen.

Medische Pedicure

Bij onze medisch pedicures kunt u terecht voor de verzorging van uw voeten, zoals het knippen van nagels, het verwijderen van eelt, likdoorns en/of het behandelen van nagelklachten. Ook kunnen ze u adviseren over voetverzorging en schoenkeuze.

Orthopedische schoentechniek

Binnen de orthopedische schoentechniek bestaan tal van mogelijkheden om u te helpen. Zo kunt u geholpen zijn met speciaal geselecteerde confectieschoenen of juist baat hebben bij op maat gemaakte schoenen.