fbpx

Mortonse neuralgie

Mortonse neuralgie is een beknelde en verdikte zenuw in de voorvoet. De klacht ontstaat meestal op de zenuwvezel tussen de kopjes van het derde en vierde middenvoetsbeentje. Bij langdurige prikkeling van de zenuw zwelt deze op tussen de kopjes van de twee middenvoetsbeentjes. De pijn kan hierdoor versterken. Mortonse neuralgie komt veel voor bij mensen met een holle voet of platvoet in combinatie met een verbrede voorvoet.

Symptomen

Bij mortonse neuralgie is er vaak sprake van een brandende en stekende pijn in de bal van de voet t.h.v. de derde en vierde teen. Deze pijn kan uitstralen naar de tenen. Vaak leidt dit tot een doof gevoel in de tenen en tintelingen in de voetzool.

Mortonse neuralgie

Oplossing(en)

Het is belangrijk om druk te reduceren en ruimte te creëren voor de bal van de voet. Schoenen met voldoende voorvoetbreedte kunnen dus een goede oplossing zijn. Ook steunzolen met voorvoetsteun kunnen helpen om de druk op de zenuwen te verminderen. Bij chronische klachten kan er een operatieve ingreep worden overwogen.

Maak een afspraak voor een oplossing op maat.

oplossingen

Comfortschoenen

Schoenen vertellen iets over wie we zijn; de kleur, het model, de stijl. De pasvorm mag hierbij niet vergeten worden, elke voet is uniek en vraagt om een passende schoen. Nieuwsgierig wat je schoenen over jou vertellen?

Steunzolen

Als u voet- en/of houdingsklachten heeft kunt u bij ons terecht voor schoenadvies en individueel vervaardigde steunzolen.

Orthopedische schoentechniek

Binnen de orthopedische schoentechniek bestaan tal van mogelijkheden om u te helpen. Zo kunt u geholpen zijn met speciaal geselecteerde confectieschoenen of juist baat hebben bij op maat gemaakte schoenen.