fbpx

Oedeem

Bij oedeem wordt vocht vastgehouden, waardoor er een zwelling in het lichaamsdeel te zien is. Meestal is dit in de voet en het onderbeen, maar oedeem kan ook in de armen en bovenbenen voorkomen. Er zijn verschillende varianten oedeem. Zo is er sprake van veneus oedeem wanneer er sprake is van vochtophoping en bloedvaten die niet optimaal functioneren. De terugstroom van het bloed uit de benen is hierdoor beperkt. Er is sprake van arterieel oedeem wanneer de oedeem ontstaat door functioneringsproblemen van het hart. Wanneer er een stoornis in het lymfestelsel te zien is, is er sprake van lymfoedeem.

Symptomen

Overmatige ophoping van vocht en hierdoor wisselende omvang van voeten, onderbenen, bovenbenen of armen.

Oedeem

Oplossing(en)

Om van vochtophopingen af te komen kan je de fysiotherapeut of huidtherapeut bezoeken. Ook kunnen Therapeutische Elastische Kousen uitkomst bieden. Buchrnhornen levert alle toonaangevende merken in verschillende soorten, maten en kleuren. Daarnaast kan er lymfedrainage ingezet worden om het vocht weg te masseren. Afhankelijk van het voet/beenvolume kunnen er orthopedische schoenen gedragen worden, die niet teveel druk geven. In geval van beperkte mobiliteit kunnen er verbandschoenen gedragen worden.

Maak een afspraak met een van onze specialisten voor een oplossing op maat.

oplossingen

Orthopedische schoentechniek

Binnen de orthopedische schoentechniek bestaan tal van mogelijkheden om u te helpen. Zo kunt u geholpen zijn met speciaal geselecteerde confectieschoenen of juist baat hebben bij op maat gemaakte schoenen.

Therapeutische Elastische Kousen (TEK)

Therapeutische Elastische Kousen bieden uitkomst bij problemen in de armen of benen die optreden vanwege een verminderd functioneren van het bloedvatenstelsel en/of lymfesysteem.