fbpx

Platvoet Pes plano valgus

Bij een platvoet ontbreekt (bijna) de gehele boog aan de binnenzijde van de voet. Dit gaat vaak in combinatie met het naar binnen kantelen van het hielbeen. Hierdoor is de belasting onder de voet hoger. Platvoeten beïnvloeden de gehele lichaamshouding, waardoor er mogelijk sprake kan zijn van pijn in de knie-, heup en/of rug. Een lichte vorm van platvoet komt vaak voor bij kinderen tot ca. 6 jaar oud. Wanneer je kind vaak struikelt en/of pijnklachten heeft, is het verstandig om advies te vragen bij een voetspecialist.

Symptomen

De gehele, of een groot gedeelte, van de onderzijde van de voet maakt contact met de ondergrond. Veelvoorkomende klachten zijn: vermoeide voeten/benen, pijnklachten aan de binnenzijde van de voet en mogelijk knie-, heup- en/of rugklachten.

Platvoet

Oplossing(en)

Platvoeten kunnen gecorrigeerd worden door middel van steunzolen. Ook schoenen die voldoende stabiliteit, stevigheid en een goede hakhoogte hebben kunnen uitkomst bieden.

Maak een afspraak voor een oplossing op maat

oplossingen

Comfortschoenen

Schoenen vertellen iets over wie we zijn; de kleur, het model, de stijl. De pasvorm mag hierbij niet vergeten worden, elke voet is uniek en vraagt om een passende schoen. Nieuwsgierig wat je schoenen over jou vertellen?

Steunzolen

Als u voet- en/of houdingsklachten heeft kunt u bij ons terecht voor schoenadvies en individueel vervaardigde steunzolen.

Orthopedische schoentechniek

Binnen de orthopedische schoentechniek bestaan tal van mogelijkheden om u te helpen. Zo kunt u geholpen zijn met speciaal geselecteerde confectieschoenen of juist baat hebben bij op maat gemaakte schoenen.