fbpx

Verbrede voorvoet Pes Transversus

Bij een verbrede voorvoet is de voorvoetboog ingezakt. De voorvoet wordt hierdoor breder. Dit kan overbelasting en teenklachten veroorzaken. Verbrede voorvoeten komen voor bij alle voettypen.

Symptomen

Verbrede voorvoeten kunnen verschillende pijnklachten veroorzaken. Deze pijn ontstaat vaak door het dragen van te smalle schoenen. Veelvoorkomend zijn pijnklachten aan de buitenzijde van de voet en onder de bal van de voet als gevolg van overmatige druk. Op oudere leeftijd kunnen ook klachten ontstaan door afname van het vetpolster onder de hak en voorvoet. De voeten worden hierdoor overbelast en de tenen worden vaak omhoog gedrukt.

Verbrede voorvoet

Oplossing(en)

Confectieschoenen met voldoende breedte kunnen helpen om de klachten op te lossen. Indien de voorvoet breedte meer dan 11 cm is kunnen (semi-)orthopedische schoenen uitkomst bieden. Ook steunzolen kunnen ingezet worden voor een betere drukverdeling. Eventueel kan een voetbehandeling bij de pedicure overmatige eeltvorming tegengaan.

Maak een afspraak voor een oplossing op maat

oplossingen

Comfortschoenen

Schoenen vertellen iets over wie we zijn; de kleur, het model, de stijl. De pasvorm mag hierbij niet vergeten worden, elke voet is uniek en vraagt om een passende schoen. Nieuwsgierig wat je schoenen over jou vertellen?

Steunzolen

Als u voet- en/of houdingsklachten heeft kunt u bij ons terecht voor schoenadvies en individueel vervaardigde steunzolen.

Medische Pedicure

Bij onze medisch pedicures kunt u terecht voor de verzorging van uw voeten, zoals het knippen van nagels, het verwijderen van eelt, likdoorns en/of het behandelen van nagelklachten. Ook kunnen ze u adviseren over voetverzorging en schoenkeuze.

Podotherapie

Wanneer u voetproblemen heeft die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon, kan podotherapie de oplossing bieden. 

Orthopedische schoentechniek

Binnen de orthopedische schoentechniek bestaan tal van mogelijkheden om u te helpen. Zo kunt u geholpen zijn met speciaal geselecteerde confectieschoenen of juist baat hebben bij op maat gemaakte schoenen.