fbpx

Voetwond Ulcus

Een ulcus is een slecht genezende wond op de voet. De slechte genezing is vaak het gevolg van een (bloed)circulatiestoornis.

Symptomen

Ontsteking/infectie die zéér slecht geneest. Komt veel voor in combinatie met diabetes of neuropathie, waarbij het gevoel in de voeten en de doorbloeding verminderd is. Het is in deze gevallen belangrijk om regelmatig te kijken of er wondjes te vinden zijn op de voeten.

Voetwond

Oplossing(en)

Voetwondjes kunnen behandeld en regelmatig gecontroleerd worden bij een medisch pedicure of podotherapeut. Het is belangrijk om het wondje drukvrij te leggen om zo de genezing te bevorderen en de pijn te verlichten. Daarnaast is het verstandig om schoenen te dragen die de voet extra bescherming bieden en het wondje de ruimte bieden om de genezing te bevorderen.

Maak een afspraak voor een oplossing op maat

oplossingen

Comfortschoenen

Schoenen vertellen iets over wie we zijn; de kleur, het model, de stijl. De pasvorm mag hierbij niet vergeten worden, elke voet is uniek en vraagt om een passende schoen. Nieuwsgierig wat je schoenen over jou vertellen?

Steunzolen

Als u voet- en/of houdingsklachten heeft kunt u bij ons terecht voor schoenadvies en individueel vervaardigde steunzolen.

Medische Pedicure

Bij onze medisch pedicures kunt u terecht voor de verzorging van uw voeten, zoals het knippen van nagels, het verwijderen van eelt, likdoorns en/of het behandelen van nagelklachten. Ook kunnen ze u adviseren over voetverzorging en schoenkeuze.

Podotherapie

Wanneer u voetproblemen heeft die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon, kan podotherapie de oplossing bieden. 

Orthopedische schoentechniek

Binnen de orthopedische schoentechniek bestaan tal van mogelijkheden om u te helpen. Zo kunt u geholpen zijn met speciaal geselecteerde confectieschoenen of juist baat hebben bij op maat gemaakte schoenen.