fbpx

Korsetten

Heb je last van pijnklachten, rugafwijkingen, slijtage of andere beschadigingen van de rug, dan kan een korset uitkomst bieden.

Pijn in de rug is erg hinderlijk. Rugklachten kunnen ontstaan door stabiliteitsproblemen, slijtage, overbelasting, aangeboren afwijkingen of gebrek aan ondersteuning van de wervelkolom. Een korset geeft je romp de steun en stabiliteit die je nodig hebt en bevordert daarnaast een juiste lichaamshouding.

Een korset is in verschillende uitvoeringen, materialen en maten leverbaar. De materiaalkeuze hangt af van verschillende factoren, daarom wordt in overleg bepaald welk materiaal te gebruiken. Alle korsetten worden gemaakt van hoogwaardige materialen, die lang meegaan en prettig aanvoelen. De hoogte van het korset kan verschillend zijn.

Confectie korset

In veel gevallen volstaat een confectie korset dat fabrieksmatig is gemaakt. Deze is beschikbaar is standaardmaten. Het is van belang dat het juiste korset wordt gekozen. Onze medewerkers staan graag voor je klaar om je van het juiste korset te voorzien. Enkele merken waarin wij je kunnen voorzien zijn o.a.: Bauerfeind en Thuasne. Een confectie korset wordt vaak aangemeten naar aanleiding van een verwijzing van een medisch specialist of behandelend arts. We vragen je dan ook om hiervoor vooraf een afspraak te maken. Als een confectie korset niet voldoet in jouw situatie, is er de mogelijkheid om deze speciaal voor jou op maat te maken. Dit wordt ook maatwerkkorset genoemd.

Maatwerkkorset

Wanneer je een maatwerkkorset wilt laten aanmeten vragen wij je vooraf een afspraak te maken. Dit gebeurt veelal net als bij een confectie korset naar aanleiding van een verwijzing van een medisch specialist of behandelend arts. Een maatwerkkorset wordt individueel voor je vervaardigd. Je kunt bij een maatwerkkorset kiezen uit o.a. de volgende materialen: kunststof, leer of textiel. Een korset is soms voor tijdelijk gebruik, maar kan in bepaalde gevallen ook permanent worden gedragen. De keuze van een korset en het gebruik hiervan is afhankelijk van je wensen, klachten en medisch advies. Door middel van meerdere afspraakmomenten namelijk het aanmeten, passen en het afleveren van een korset zorgen wij voor een passende oplossing.

Vergoedingen

Indien je voor een vergoeding in aanmerking wilt komen heb je een verwijzing nodig van een medisch specialist of behandeld arts, denk hierbij aan een reumatoloog, chirurg, orthopeed, neuroloog etc.
Let op, een huisarts is in dit geval geen specialist in de ogen van een zorgverzekering. Met deze verwijzing kunnen wij kijken of de vergoeding wordt goedgekeurd bij de desbetreffende zorgverzekeraar. Hierover kunnen wij je informeren vooraf aan de afspraak.

Hoe gaan we te werk?

Via een verwijzing van een medisch specialist of behandelend arts komt jouw hulpvraag bij ons terecht. Een van onze specialisten neemt je mee naar de paskamer en onderzoekt jouw klachten. Van je rug worden verschillende omvangs- en hoogtematen gemeten. Vervolgens kijken we aan welke functies en doelen het korset moet voldoen. Hierbij houden we rekening met de medische indicatie en wensen. Samen met jou kijken we naar de mogelijke oplossingen. De specialist gaat opzoek naar een passend model, waarbij er een uiteindelijke keuze wordt gemaakt. Een goed korset geeft verlichting van de klachten. Kom je in aanmerking voor een vergoeding? Dan doen wij het papierwerk voor jou. Via de zorgverzekering krijg je vervolgens een nota.

Advieswijzer

In deze advieswijzer vind je alle informatie over het dragen en onderhouden van jouw korset. Dit is belangrijk voor het draagcomfort en de levensduur van het product.

Wil je graag meer informatie? Neem dan hier contact op met de dichtstbijzijnde locatie bij jou in de buurt!