Onderhoud

Welkom op de onderhoudspagina van Hét Voet- en Beweegcenter Buchrnhornen. Hier vind je meer informatie over het gebruik en onderhoud van schoenen, steunzolen en orthopedische hulpmiddelen.

Nieuwe schoenen: even wennen

Vaak moeten je voeten even wennen aan een nieuw paar schoenen. Door de aanpassingen en correcties kan het staan en lopen anders aanvoelen. Wij raden je aan de onderstaande adviezen met betrekking tot het onderhoud en dragen van jouw schoenen door te lezen, zodat het draagcomfort en de gebruiksduur van minimaal 15 maanden gewaarborgd wordt.

onderhoud schoenen

onderhoud schoenen

INLOPEN

De schoenen kunnen in het begin stug aanvoelen. Leer heeft namelijk de eigenschap zich geleidelijk aan te vormen. Wij adviseren je de schoenen gedurende de eerste week rustig in te lopen. Om te beginnen met maximaal twee uur per dag. Als jouw voeten geen drukplekken en/of rode verkleuringen vertonen, kan je het dragen van de schoenen geleidelijk aan opbouwen. Als je verkleuringen, blaren, kloven, likdoorns of wondjes constateert, neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken.

AAN- EN UITTREKKEN

Het is belangrijk om de schoen bij het aantrekken op de hak te zetten, zodat je voet goed achter in de schoen zakt en niet meer naar voren kan glijden. Het vastmaken van de sluiting(en) kan je ook het beste doen met de schoen in deze positie. Let hierbij goed op dat de tong van de schoen niet dubbel en/of scheef zit. Het is raadzaam om bij het aantrekken een schoenlepel te gebruiken. Met een schoenlepel krijg je jouw schoenen eenvoudiger aan en het is beter voor de levensduur van de schacht en binnenvoering.

Maak bij het uittrekken van je schoenen de sluiting(en) volledig los. Als je hoge schoenen of laarzen moeilijk uit krijgt, kan een laarzenknecht uitkomst bieden.

ONDERHOUD SCHOENEN

Je schoenen goed onderhouden is erg belangrijk. Door goed onderhoud kan je langer van je schoenen genieten. Ook komen de technische eigenschappen van je schoenen, zoals het ademend vermogen en de waterafstotendheid, beter tot hun recht als je goed voor hen zorgt. Regelmatig poetsen houdt het leer mooi en soepel. Voor het behoud van jouw schoenen is het belangrijk om gladde en geschuurde leersoorten ongeveer één keer per week met schoencrème te poetsen. Suède leersoorten kan je regelmatig borstelen en inspuiten met een protector tegen vocht en vuil. Wil je liever persoonlijk advies over het onderhoud van jouw schoenen, loop dan even binnen in een van onze vestigingen.

Laat jouw schoenen nooit bij de verwarming drogen als ze vochtig zijn geworden

WISSELEN

Drie maanden na jouw eerste paar schoenen kom je in aanmerking voor een reservewisselpaar. Door regelmatig te wisselen, kunnen jouw schoenen luchten. Dit is beter voor je voeten en de gebruiksduur van jouw schoenen.

Nog vragen over het onderhoud van je schoenen? Stuur een mailtje naar info@buchrnhornen.nl