fbpx

Medische Pedicure

Vind je het belangrijk om jouw voeten in goede conditie te houden? Wil je jouw voeten niet verbergen, maar ze juist laten zien? Of kies je vanwege medische redenen voor professionele voetverzorging? Wat jouw reden ook is, jouw voeten zijn in goede handen bij onze medisch pedicures.

Om je voeten goed te verzorgen, kan je terecht bij onze medisch pedicures. Denk hierbij aan je nagels knippen, het weg laten halen van eelt en likdoorns en/of nagelklachten laten behandelen. Ook kan je worden geadviseerd over hoe je jouw voeten het beste kunt verzorgen en welke schoenen je het best wel of niet kunt kopen. Zo zorgen we ervoor dat je geen pijnlijke voeten meer hebt! Onze medisch pedicures werken samen met de andere disciplines binnen ons bedrijf en kunnen altijd een beroep doen op de expertise van collega’s.

Medische pedicure en diabetespedicure

Als je diabetes hebt, kunnen er problemen in je voeten ontstaan. Drukplekken, blaren, eeltvorming en wondjes kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Wondjes kunnen door een verminderd gevoel onopgemerkt ontstaan en genezen vervolgens vaak moeizaam. Ook is de kans groter dat je een infectie oploopt. Een onschuldig wondje kan daardoor grote gevolgen hebben. Wondjes voorkomen en jouw voeten goed verzorgen is dan ook een belangrijk aandachtspunt bij diabetes. Zeker als je kwetsbare of gevoelige voeten hebt kan een bezoek aan de medisch pedicure uitkomst bieden.

Medische pedicure en reuma

Een veel voorkomend probleem bij reuma is het ontstaan van pijn in de voeten. Vaak zijn de voeten extra kwetsbaar en gevoelig door een veranderde voetstand, het dunner worden van de vetkussentjes onder de bal van de voet en/of schoenen die niet (meer) goed passen.

Onze medisch pedicures kunnen je helpen om ervoor te zorgen dat je geen voetproblemen/pijnlijke voeten hebt en jouw voeten in goede conditie blijven.

Vergoeding

Een behandeling bij de medisch pedicure wordt in principe niet vergoed door jouw zorgverzekeraar. Er zijn enkele uitzonderingen als de voetzorg medisch noodzakelijk is. Bij diabetes kan het bijvoorbeeld zijn dat bepaalde voetzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van het zorgprofiel. Je kan bij jouw zorgverzekeraar of onze medisch pedicure informeren hoe dit voor je geregeld is.

Pedicure