fbpx

Werkschoenen

Werk jij op grote hoogte, sta je dagelijks voor hete vuren of doe je ander (zwaar) fysiek werk? Dan weet je als geen ander dat je werkhouding en de juiste spullen cruciaal zijn. Alles valt en staat bij het juiste materiaal. Dit geldt ook voor onze schoenen, maar die zien we snel over het hoofd, terwijl juist onze voeten het fundament zijn van ons lopen en staan. De basis voor gezond en veilig werken begint bij beschermend schoeisel.

Het belang van goed materiaal

Iedereen moet gezond en veilig kunnen werken. Daarom leveren wij al 70 jaar het juiste schoeisel voor een gezonde houding aan personeel op de werkvloer. Bij Buchrnhornen staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste oplossing voor jouw vraag of klacht. Iedere voet is anders en iedereen heeft andere wensen en behoeften. In alles wat we doen staat het individu centraal.

Onze diensten zorgen ervoor dat je voeten goed beschermd zijn en je geen last van pijnlijke voeten hebt na een lange werkdag.

Ons multidisciplinaire team bundelt kennis om steeds weer het beste resultaat te behalen. Dit doen we met plezier! Vanuit dit vertrekpunt analyseren en adviseren we iedereen die vragen en/of klachten heeft rondom voeten, lopen en bewegen. Onze werkschoenen zijn in verschillende lengte- en breedtematen verkrijgbaar. Hierdoor zijn we in staat iedereen de perfecte oplossing te bieden. Dus of je nu kleine, grote, moeilijke, smalle of brede voeten hebt: wij helpen je vooruit.

Wat levert het op?

Gezonde voeten en goede schoenen zorgen voor:

 • Minder ziekteverzuim;
 • Minder kans op ongelukken;
 • Hogere productiviteit;
 • Gelukkigere werknemers.

Bovendien zijn kwalitatief hoogwaardige, gecertificeerde schoenen vaak een voorwaarde om goed verzekerd te zijn.

Kwaliteitsmerken

Op de werkvloer is het dragen van werkschoenen verstandig dan wel vaak verplicht. Buchrnhornen werkt samen met leveranciers die schoeisel aanbieden die kunnen worden aangepast mét behoud van certificering. Goede werkschoenen beschikken over een degelijk bovenwerk, stabiel onderwerk, stabiel en stevig contrefort en verstelbare sluiting. Om de beste kwaliteit en een perfecte pasvorm te garanderen werken wij samen met de merken Emma, Elten, Lowa en Bata Industrials.

EmmaEltenBata IndustrialsLowa Werkschoenen

Geheel ontzorgd

Buchrnhornen neemt voor bedrijven alle zorg uit handen. Wij coördineren het hele proces. Zo weet je zeker dat je goed zit – zónder al het gedoe. Wij regelen:

 • Analyses voor voeten en lopen;
 • Aanmeten van voorzieningen (bijvoorbeeld steunzolen en aangepaste werkschoenen)
 • Productie en distributie van voorzieningen;
 • Facturering;

Loopanalyse@work

Om erachter te komen of jouw personeel het comfort en de ondersteuning krijgt die nodig is op de werkvloer, bieden wij de Loopanalyse@work op locatie aan. Deze scan geeft je een goed beeld van de situatie in jouw bedrijf. Zo krijg je antwoord op vragen als:

 • Beschikt mijn personeel over veilige (schoen)voorzieningen?
 • Zijn de voorzieningen gecertificeerd?
 • Kunnen we het ontstaan van lichaamsklachten voorkomen?

Daarnaast is de Loopanalyse@work een open inloopmoment voor het gehele personeel. Onze voet- en loopexperts kijken deskundig naar voeten en bewegen, onderzoeken klachten en geven advies.

Ben je benieuwd wat we voor jou of jouw bedrijf kunnen betekenen? Maak verblijvend een afspraak met één van onze adviseurs!

Veiligheidsnorm

Voor werkschoenen gelden wettelijk strenge eisen en normeringen. Deze moeten aan de Europese veiligheidsnorm EN ISO20345:2011 voldoen. Zowel jij, als je werkgever lopen veiligheidsrisico’s en zijn aansprakelijk wanneer men niet aan de norm heeft voldaan. Zo mag een schoenaanpassing, steunzool of volledig op maat gemaakte werkschoen alleen worden gemaakt door een bedrijf dat de certificering kan garanderen en waarborgen. Draag jij of je werknemer bijvoorbeeld steunzolen, dan moeten deze ook in werkschoenen worden gedragen. Steunzolen in werkschoenen moeten als combinatie aan strenge wet- en regelgeving voldoen. Een gecertificeerde werkschoen en een steunzool afkomstig van een podotherapeut voldoen niet per definitie aan de wet, maar juist de combinatie moet gecertificeerd zijn. Bij Buchrnhornen kunnen wij de veiligheid en de certificering conform Europese normen waarborgen. 

Veilige omgang met persoonsgegevens

Zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk. Zo gaan wij met persoonsgegevens om. De regels over het beschermen van jouw persoonsgegevens zijn vastgelegd in de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG). Ons team van specialisten heeft een geheimhoudingsverklaring getekend. Dat betekent dat zij zorgvuldig omgaan met de gegevens die jij ons toevertrouwt.

Werkschoenen

Wil jij graag meer informatie bekijk dan onze brochure en maak verblijvend een afspraak!

Maak nu een afspraak