Orthopedische hulpmiddelen

Orthopedische hulpmiddelen, zoals braces, ortheses, protheses en korsetten, kunnen uitkomst bieden om met jouw tijdelijke of permanente beperking(en) om te gaan.

Bij ons staat aandacht voor jouw beperking(en), wensen en verwachtingen centraal. Op basis van je verhaal, de verwijzing van jouw arts of specialist en de bevindingen van onze orthopedisch instrumentmaker wordt een voorziening voor jou aangemeten.

Het aanmeten en maken van orthopedische hulpmiddelen is een specialisme wat wij verstaan. Vakmensen met oog voor kwaliteit, duurzaamheid en comfort.

Ortheses
Als je lichaam extra ondersteuning, correctie of bescherming nodig heeft, kan een orthese uitkomst bieden. Onze orthopedisch instrumentmakers kunnen ortheses vervaardigen voor bijna alle lichaamsdelen. Denk hierbij aan ortheses voor gewrichten zoals je pols, enkel of knie, maar ook aan ortheses voor jouw nek, hoofd of romp.

Vervaardigen van ortheses

Bij ons staat aandacht voor jouw beperking(en), wensen en verwachtingen centraal. Op basis van je verhaal, de verwijzing van jouw arts of specialist en de bevindingen van onze orthopedisch instrumentmaker wordt bekeken wat voor jou de beste oplossing is. Dit kan een confectie-orthese zijn of een orthese die speciaal voor jou op maat gemaakt wordt.

Altijd in overleg

Materiaalkeuze speelt een belangrijke rol bij het vervaardigen van comfortabele en functionele ortheses. Hardere materialen zijn functioneler om te corrigeren en ondersteunen, zachtere materialen zijn comfortabeler. Door samen te werken met specialisten en te luisteren naar jouw wensen en verwachtingen, wordt de juiste combinatie van materialen bepaald, zodat de orthese naast functioneel zo comfortabel mogelijk is.

Informatiefolder:

Hier kan je binnenkort de informatiefolder bekijken

Als je voor de eerste keer een afspraak wilt maken voor het aanmeten van een orthese heeft u een verwijzing nodig.

 

Braces
Zowel voor revalidatie, sport, preventie en dagelijks gebruik, kan je bij ons terecht voor braces. Braces kunnen uitkomst bieden ter ondersteuning van gewrichten. Een brace geeft steun, waardoor de ervaren klachten kunnen verminderen of worden weggenomen.

Confectiebraces

In veel situaties kan een confectiebrace de gewenste ondersteuning geven, hierbij is het van belang dat de juiste brace gekozen word en deze goed past. Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid en staan graag voor je klaar om je van de juiste brace te voorzien.

Individueel vervaardigen

Als een confectiebrace niet voldoet in uw situatie, kan een brace individueel voor je vervaardigd worden.

 

Een brace kan zonder verwijzing voor jou aangemeten worden, indien je voor vergoeding in aanmerking wilt komen heb je een verwijzing nodig. Wij adviseren je om vooraf bij ons of jouw zorgverzekeraar te informeren of je voor vergoeding in aanmerking komt.

Korsetten
Als je last heeft van rugklachten, ontstaan door pijn, afwijkingen, slijtage of andere beschadigingen, kan een korset uitkomst bieden. Een korset is bedoeld om je romp, tussen schouders en heupen, te ondersteunen.

Vervaardigen van korsetten

Bij ons staat aandacht voor uw beperking(en), wensen en verwachtingen centraal. Op basis van je verhaal, de verwijzing van jouw arts of specialist en de bevindingen van onze orthopedisch instrumentmaker wordt bekeken wat voor je de beste oplossing is. Dit kan een confectiekorset zijn of een korset dat speciaal voor jou op maat gemaakt wordt.

Altijd in overleg

Onze korsetten worden gemaakt van hoogwaardige materialen. De materiaalkeuze hangt af van verschillende factoren, daarom wordt in overleg met u bepaald welke materialen wij gebruiken om jouw korset te vervaardigen.

Als je voor de eerste keer een afspraak wilt maken voor het aanmeten van een korset heeft u een verwijzing nodig.