fbpx

Voetmeting – lengte en breedte

Hoe weet je nu welke lengte en breedte je voeten hebben? Deze vraag wordt graag beantwoord door onze specialisten!

Voordat een specialist je kan helpen aan een mooi paar, passende schoenen, is het van belang om te weten welke lengte- en breedtemaat jouw voeten hebben. Graag nemen wij je mee in het meetproces. 

Voetlengte 

Door middel van een voetmeter kunnen wij jouw maat bepalen. Wij laten je altijd rechtop staan, omdat we alleen zo de juiste voetlengte kunnen aflezen. Wanneer je zit, meten we de lengte namelijk onbelast (zonder jouw gewicht op de voet te zetten). Dit zorgt ervoor dat de voetlengte niet kloppend kan worden afgelezen.

Voetomvang

Nadat wij jouw lengtemaat hebben gemeten, meten we de omvang van de bal van de voet. Ook dit doen wij terwijl je staat zodat we de juiste omvang kunnen bepalen (belast). We berekenen de balomvang door middel van een maatbandje. Met een maatbandje wordt het breedste punt van de voet gemeten, namelijk de bal van de voet. 

Breedtemaat

De combinatie van de balomvang en de voetlengte bepaalt welke breedtemaat jouw voeten hebben. Let op, de breedtemaat die wordt berekend geeft een duidelijke richtlijn voor het vinden van een passende schoen. Echter is het niet zo wanneer je bijvoorbeeld een K-leest nodig hebt, dat dit altijd het geval is. Er zit namelijk enige nuance in. Hoe de breedte uitvalt verschilt namelijk erg per merk en model. Tevens bevatten sommige merken geen breedtematen, maar bepaald de leest van het merk hoe de schoen uitvalt en of deze passend voor jou is. Dit zelfde geldt voor de schoenmaat. Ook hierbij kan het voorkomen dat het ene merk/model anders uitvalt dan het andere.

Het is belangrijk dat de schoenen goed passen, laat je dan ook informeren en adviseren door onze specialisten!