fbpx

Brede voeten

Brede voeten zijn er in allerlei soorten en maten. Dit maakt het soms lastig om een passende schoen te vinden. Geen één voet is hetzelfde. Ben je benieuwd naar jouw breedtemaat? Laat je voet opmeten bij ons Voet- en Beweegcenter!

Hoe herken ik of ik brede voeten heb?

Herken je voetklachten zoals pijn bij het lopen of snel vermoeide voeten? Dat is natuurlijk erg vervelend, voeten worden iedere dag belast en de klacht kan iedere dag terugkeren.

Wees zuinig op je voeten!

De oorzaak van vermoeide voeten ligt vaak bij het soort schoenen die worden gedragen. Naast de gebruikelijke maten hebben schoenen ook breedtematen. De wijdte zegt iets over de verhouding tussen de lengte en de breedte van je voet.

Veelgemaakte fouten

Een veelgemaakte fout is het kopen van een grotere schoenmaat. Dit maakt geen verschil. Sterker nog wanneer je te grote schoenen koopt, begin je te slippen en heeft de voet onvoldoende steun. Velen kopen een paar schoenen die op het moment van aankoop nog wat krap zitten en ervanuit gaan dat deze nog wel uitlopen. Waarschijnlijk staan deze schoenen nog in je kast. Een te smalle schoen knelt, schuurt en zit simpelweg te strak. Dit heeft als gevolg dat er blaren, zwellingen en ontstekingen kunnen ontstaan. Ga dan ook voor schoenen met een breedtemaat. Laat je voeten opmeten door een specialist om erachter te komen welke breedtemaat schoenen je nodig hebt.

Breedtematen schoenen

Breedtematen worden aangegeven met een letter. De letter geeft aan hoeveel ruimte je in de schoen hebt. De schoenmaten beginnen bij de letter E en eindigen bij de letter M. Elke schoen heeft een officiële breedtemaat. Dit kun je niet altijd terugvinden in de schoen. De ‘’standaardbreedtemaat’’ is G.

  • Schoenwijdte E: Voor extra smalle voeten
  • Schoenwijdte F: Voor smalle voeten
  • Schoenwijdte G: Voor normale voeten
  • Schoenwijdte H: Voor iets bredere voeten
  • Schoenwijdte J: Voor brede voeten
  • Schoenwijdte K: Voor zeer brede voeten
  • Schoenwijdte M: Voor extra brede voeten

Wanneer zitten mijn schoenen goed?

De juiste schoenwijdte zorgt ervoor dat je je tenen kunt bewegen zonder druk te voelen, daarnaast heeft de middenvoetboog profijt van de inlegzool zonder dat die voor- of achteruit slipt. De hiel mag niet te strak of te los zitten. Een passende schoen voor brede voeten combineert de mate van bewegingsvrijheid met een veilige grip. Het zorgt voor natuurlijke bewegingen, beschermt gewrichten en biedt veel meer comfort. Bekijk hier meer informatie over ons aanbod van Comfortschoenen. 

Exclusieve collectie zeer brede voeten

Normaliter vind je in schoenenwinkels breedtematen t/m de letter H. Speciaalzaken bieden soms schoenen aan in breedte K voor de extra brede voeten. Speciaal voor de zeer brede voeten hebben wij nu een exclusieve collectie ingekocht. Deze collectie bestaat uit leuke modellen, vanaf breedtemaat K tot breedtemaat W. 

Benieuwd naar jouw breedtemaat? Maak dan hieronder een afspraak voor een gratis voet- en loopanalyse!