fbpx

Wandelaars

Lekker en comfortabel kunnen wandelen begint met een begrip van waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Hoe staan je voeten, hoe wikkel je af en zijn je voeten breed of juist smal? Onze specialisten kijken met jou mee en weten precies wat jij nodig hebt om goed en gezond te lopen.

Waarom goede wandelschoenen?

Goede wandelschoenen bieden steun, demping en zorgen voor goede grip. Of je nu in het weekend graag door het bos loopt, of graag de hoogste bergen bedwingt, goed schoeisel maakt je activiteit een stuk aangenamer. Een belangrijke vraag is daarom ook waar je de schoen voor gaat gebruiken. Gaat het om lichtere wandelingen of wil je de bergen in? Ons assortiment bestaat uit schoenen uit de categorieën ‘A’ (licht), ‘AB’ (middel) en ‘B’ (zwaarder).

Loopscan

Om een passende wandelschoen te adviseren, nodigen onze specialisten je graag uit voor een gratis loopscan. Hierbij wordt een bewegings- en voetanalyse gemaakt. Een loopscan begint altijd met een gesprek over je voeten, je lopen en eventuele klacht(en). Daarna volgt een onderzoek waarbij gekeken wordt naar lichaamshouding, spierkracht en de bewegelijkheid van je gewrichten. Verder bestaat de loopscan uit een videoanalyse en drukmeting. De resultaten geven inzicht in jouw bewegingspatroon.

Assortiment

Wij bieden een ruime keuze aan wandel- en bergschoenen van gerenommeerde merken zoals Lowa, Meindl, Xsensible en Hanwag. Onze wandel- en bergschoenen zijn er in verschillende breedtematen. Allen hebben een uitneembaar voetbed voor de inleg van steunzolen. Heb je een steunzool nodig? Dan helpen wij graag met een steunzool op maat. Je vindt ons assortiment in onze vestigingen in Eindhoven en Tilburg. Meer info over deze locaties vind je hier.

Onze merken

Lowa

De volgende modellen van Lowa hebben wij in ons assortiment: All Terrain Classic, Everyday en All Terrain Sport.

De All Terrain Classic is een multifunctionele schoen voor lichte wandelingen en dagtochten. De schoen is geschikt voor een breed scala aan outdoor activiteiten en kunnen daarom op uiteenlopende terreinen worden gebruikt. De modellen zijn uitgerust met een GTX (Goretex) of een lederen voering. Daarnaast beschikken deze over een gemiddelde buigstijfheid (afwikkeling). 

Everyday is voor diegene die in het dagelijkse leven het comfort van een outdoor schoen niet wilt missen. Deze schoenen beschikken over een stijlvolle look en optimale functionaliteit. Hiermee wordt een brug geslagen tussen lifestyle- en outdoor schoenen. 

All Terrain Sport modellen zien er sportief uit en zijn ontworpen voor een breed scala aan outdooractiviteiten. De schoenen garanderen uitstekende dynamiek en optimaal comfort van fiets- tot snelwandeltochten. Het model Innox is uitgerust met een robuuste kunststofmelange, die meebeweegt met elke beweging en maximaal draagcomfort biedt. Daarbij zijn ze voorzien van Goretex. 

Meindl

Duurzaam en comfortabel staan bij de wandelschoenen van Meindl centraal. Of je nu een trektocht wil maken of graag door de velden, bossen of stad wandelt, Meindl is geschikt voor elke uitdaging. Vanuit Meindl leveren we modellen die breder zijn dan een gemiddelde wandelschoen. De modellen worden geschaard onder ‘Comfort Fit’. Zo kunnen we ook de bredere voet beschoeien. Voorbeelden van modellen zijn: Matrei, Meran, Lugano, Bernina, Ohio, Journey en Philadelphia. 

Xsensible

De wandelschoenen van Xsensible bieden comfort, geven energie en beschermen. De Dry-X waterproof technology zorgt ervoor dat je voeten droog blijven. Dit in combinatie met de zooltechnologie van Xsensible, maakt het een geschikte wandelschoen. De voet wikkelt beter af en de druk wordt gelijkmatig verdeeld. 

Hanwag

Lichtgewicht en multifunctioneel zijn kenmerken van de wandelschoenen van Hanwag. Het schoeisel is voor veelzijdig outdoor gebruik en ideaal voor sportieve dagtouren over bos- en bergpaden. De wandelschoenen bevatten verschillende breedtes en speciale leesten, zogenoemde Bunion-leesten, geschikt voor vergroeiing van de grote teen (Hallux Valgus). Hierdoor wordt er meer ruimte gecreëerd aan het grote teengewricht. 

Categorieën

De wandelschoenen in de A-categorie zijn voor gemakkelijke, lichte wandelingen in het bos, over de weg of ander licht terrein. Doordat deze schoenen lager zijn, wordt er in gewicht bespaart. Door het alledaagse uiterlijk zijn deze schoenen perfect voor een leuk tripje. Categorie A/B zit tussen een wandel- en bergschoen in. Het heeft de flexibele en lichtgewicht zool van een wandelschoen en de halfhoge schacht van een bergschoen. Deze hoge schacht geeft je voeten en enkels meer stabiliteit waardoor je met deze schoen heel goed de bossen in kan of heuvelachtig terrein kunt belopen. Onder de categorie B vallen bergschoenen. Door de stevige zool en de hoge schacht heb je veel stabiliteit en steun voor ongelijk terrein. 

Onderhoud

Om je wandelschoenen goed te kunnen onderhouden geven wij je een aantal tips: 

  1. Laat de wandelschoenen indien deze nat en vies zijn geworden in een goed geventileerde ruimte drogen, maar niet bij een warmtebron. Hierdoor kan het leer door de warmte gaan uitdrogen of breken. 
  2. Impregneer de wandelschoen om ervoor te zorgen dat het buitenmateriaal geen vocht opneemt. Gebruik het juiste impregneermiddel voor de stof van je wandelschoen. Let erop dat je het impregneermiddel aanbrengt op een schone schoen. 
  3. Leren wandelschoenen dienen naast het impregneren regelmatig behandeld te worden met een leerconditioner of wax. Dit voorkomt dat het materiaal gaat uitdrogen. 
  4. De stootrand kun je een beetje insmeren met wax om uitdroging en scheuren tegen te gaan. De overtollige wax kun je gemakkelijk met een doekje verwijderen.
  5. Verwijder de veters wanneer je een onderhoudsproduct gaat gebruiken zodat ook de verborgen gedeelten van de schoen wordt behandeld. 
  6. Haal de binnenzolen uit de wandelschoenen wanneer je de wandelschoenen hebt gebruikt. Op deze manier droogt ook het vocht wat zich in de inlegzool heeft verzameld. 
  7. Borstel de wandelschoenen na gebruik grondig af zodat het materiaal weer luchtdoorlatend en ademend wordt. 

Onze Onderhoudsproducten

Waterproof spray
De waterproof spray behoudt de oorspronkelijke schoonheid van het leer, suéde of textiel van de schoenen door te voorkomen dat water en vuil hen verslechtert. Het beschermt tegen regen, sneeuw, vuil en zorgt voor een beschermende waterdichte barriére. 

Lowa Active Creme
De nieuwe Lowa Active Creme is de ideale kleurloze intensieve wasverzorging voor alle vrijetijds-, berg- en wandelschoenen. Het product houdt het leer blijvend soepel en voorkomt bij regelmatig gebruik uitdroging en scheuren. 

Piggy Proof
Piggy Proof is een geavanceerd beschermingsproduct voor schoenen. De formule op basis van nanotechnology, vormt een onzichtbare, duurzame en ademende beschermlaag. Deze zorgt ervoor dat vocht en vuil extreem afstoten. 

Voet- en Beweegcenter

Wij zijn niet alleen een schoenenspeciaalzaak, maar ook een Voet- en Beweegcenter. Wij werken nauw samen met onze disciplines zoals Podotherapie en Orthopedische Schoentechniek. Als multidisciplinair center weten wij alles van de meest voorkomende voetproblemen en kunnen je daarom goed adviseren bij de keuze van jouw wandelschoenen.