fbpx

WandelWol antidruk-wol

Heb je snel last van drukplekken, blaren of andere voetklachten? Probeer WandelWol antidruk-wol!

Wat is het?

De antidruk-wol van WandelWol bestaat uit een hybride melange van 100% schapenwol; zonder chemische toevoegingen of bewerkingen. Het materiaal is zacht, rijk aan lanoline (wolvet) en geeft je het gevoel op wolken te lopen. De lanoline zorgt voor een herstellend vermogen van de huid. WandelWol antidruk-wol is biologisch afbreekbaar door zijn natuurlijke afkomst. Het absorbeert transpiratievocht en ventileert. Daarnaast zorgt het voor warme voeten in de winter en heeft het een verkoelend effect in de zomer. De antidruk-wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaarvorming. Het werkt druk-ontlastend en helpt bij de preventie van vele voetongemakken. Oftewel WandelWol antidruk-wol zorgt in combinatie met lanoline voor het beste resultaat bij huidbescherming en huidverzorging. 

Voor wie?

WandelWol antidruk-wol is geschikt voor wandelaars, sporters, shoppers, vakmannen en -vrouwen etc. oftewel voor iedereen die anders met pijnlijke voeten de dag moet doorkomen. Het biedt verlichting bij voetklachten zoals: 

 • Kloven
 • Stootnagels
 • Hielklachten
 • Hakklachten
 • Koude voeten
 • Weinig vetpolster onder de voet
 • Irritaties van bijvoorbeeld gips

Hoe werkt het?

 1. Trek de schoen en de sok van de voet uit die pijnklachten geeft.
 2. WandelWol antidruk-wol wordt aangebracht op de huid waar de pijnlijke plek zich bevindt.
 3. Hoeveelheid WandelWol antidruk-wol naar eigen gevoel aanbrengen. De antidruk-wol mag je in het begin voelen, maar mag geen hinder geven.
 4. Gebruik niet te weinig antidruk-wol omdat dit namelijk geen drukopvang biedt. De huid mag niet zichtbaar zijn door de antidruk-wol. 
 5. Trek de sok weer over de WandelWol antidruk-wol op de juiste plek aan. 
 6. Wandelwol antidruk-wol gaat zich hechten aan de sok waardoor deze op de juiste plek blijft zitten. Gebruik dan ook geen plakmiddelen om het te hechten. 
 7. Trek de schoen weer aan en je bent klaar om te gaan! 

Let op

WandelWol antidruk-wol werkt niet genezend maar verzacht. WandelWol antidruk-wol werkt druk-ontlastend en huid-herstellend. Het is voor een desbetreffend moment te gebruiken, denk hierbij aan wandelingen, sport etc. Mocht je klachten of problemen hebben die langer van aard blijken, laat je dan adviseren bij onze medisch pedicure, podotherapeut of je huisarts. 

WandelWol antidruk-wol is een product afkomstig van schapen en bevat lanoline, mocht je hier allergisch voor zijn adviseren wij je het product niet te gebruiken. Je kunt het testen door een plukje in de holte van je elleboog gedurende 24 uur te doen. Krijg je uitslag, adviseren wij je WandelWol antidruk-wol niet te gebruiken. 

Bij gevoelloosheid of vaatproblematiek aan de voet door diabetische of andere aandoeningen, adviseren wij je alleen het product te gebruiken na goedkeuring van de behandelend specialist.